Van den Broek begint bijzonder sterk aan ONK

Van den Broek begint bijzonder sterk aan ONK
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Op het zware zandcircuit van Boekel is Dex van den Broek heel sterk aan het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd 65cc Kleine Wielen begonnen. De KTM-rijder wist beide manches op ‘Circuit Bezuidenhout’ zijn naam te schrijven. De crosser uit Deurne won op een zeer overtuigende wijze en met een ruime voorsprong de beide wedstrijden over 12 minuten en 1 ronde.

1e manche:
Vanaf de pole-position verloopt de sprint naar de eerste bocht niet vlekkeloos. De reactie aan het starthek is goed maar de Paez Racing-KTM graaft zich met het achterwiel in. Hierdoor komt Dex buiten de top vijf uit de eerste bocht. Op een bijzondere wijze wordt er in de eerste ronde door gedrukt naar de leidende positie! Vanaf de eerste ronde heeft de scholier een ruime voorsprong en deze weet hij uit te breiden naar bijna 70 seconden.

2e manche:
De start van de tweede manche is geweldig en Dex duikt als leider de eerste bocht in. De eerste manche was de eerste ronde vlekkeloos maar nu ging het mis. In de bossen gaat de 10-jarige crosser in de fout waardoor hij als tiende uit de openingsronde komt. Ondanks een scheef staand stuur gaat hij er echt goed voor zitten en er worden maarliefst acht rijders gepasseerd. In de derde ronden weet Dex de leiding in handen te nemen en nu geeft hij deze niet meer weg. Met 25 seconden voorsprong wordt de tweede manche gewonnen.

Volgende wedstrijd:
Komende zaterdag gaat het KNMV ONK verder op het circuit van Delfzijl, dan hoopt Dex opnieuw de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

LEES MEER  Liam Everts succesvol geopereerd in China

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #EricLaurijssen

Uw reacties

Ook te lezen