KTM Diga Junior Racing: Pech in Faenza, positief in Harfsen

KTM Diga Junior Racing: Pech in Faenza, positief in Harfsen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De tweede ronde van het EMX125 kampioenschap werd een tegenvaller voor KTM Diga Junior Racing. Florian Miot die tijdens de openingsronde in Engeland op het podium stond, bezeerde gisteren zijn hand. WMX rijdster TJ O’Hare was dan weer wel op dreef op zondag tijdens het ONK in Harfsen waar ze vierde werd.

De eerste GP in Faenza was een moeilijke opdracht voor zowel Miot als zijn teamgenoot Daniel Volovich. Volovich kon in de tijdstraining zijn draai niet vinden en greep naast de kwalificatie. Florian zette een behoorlijk tijd neer in de vrije training maar kwam zwaar ten val in de tijdstraining.


Hierbij kwetste de Franse 125cc kampioen z’n hand. In de eerste manche moest Miot hierdoor vroegtijdig binnen komen. Om z’n hand te ontzien ging de KTM Diga Junior Racing rijder niet meer van start in de tweede race.

In het Nederlandse Harfsen liet TJ O’Hare een 4de en 3de plaats optekenen. Hiermee viel ze in de eindafrekening net naast het podium.

Dirk Saelen, teammanager: “Het was gisteren ons dagje niet in Faenza. Op aanraden van de dokter is Florian niet meer gestart in de afsluitende reeks. We doen er nu alles aan om hem zo fit mogelijk aan de start te krijgen op dinsdag. Proficiat aan TJ, ze werkte een mooie wedstrijd af in het ONK. Als de kleine foutjes weggewerkt worden kan ze zeker aanspraak maken op het podium.”


TJ O’ Hare: “In de eerste reeks tikte ik Shana’s achterwiel aan in de eerste bocht en kwam ten val. Van helemaal achteraan kon ik nog terug komen tot de 4de plaats. Mijn start was veel beter in de tweede manche. Ik begon als tweede maar maakte in het begin wat foutjes. Hoewel ik terugzakte naar de 4de plaats kon ik de derde plaats nog terugpakken. Al bij al was ik heel tevreden over mijn rijden en de motor.”

Foto’s: Eric Laurijssen

LEES MEER  Pauls Jonass op een Japanse fabrieksmotor in 2025?

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    VIDEO: Qualy Highlights MXGP Turkije

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen startten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist te winnen voor landgenoot Lucas Coenen (foto). Gajser …
  • Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tim Gajser pakt zijn achtste pole van het seizoen

    Tijdens de achttiende Grand Prix van het seizoen start Tim Gajser vanaf de pole-position. De Honda-rijder wist de wedstrijd over 20 minuten en twee ronden te winnen voor Jorge Prado …
  • Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Everts wint, Langenfelder bokt De Wolf tegen de grond

    Voor de derde keer dit jaar heeft Liam Everts de “RAM Qualifying Race” gewonnen. De 20-jarige crosser wist tijdens de Grand Prix van Turkije te winnen voor Lucas Coenen en …
  • Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Valin wint, Van Erp derde voor Valk

    Tijdens de tiende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc heeft Mathis Valin de eerste manche gewonnen. De Kawasaki-rijder wist de Yamaha-rijders voor hem te verschalken in de eerste ronde waarna …