Dale en Gregoire zegevieren in Delfzijl

Dale en Gregoire zegevieren in Delfzijl
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd is goed verlopen voor Harry Dale en Dean Gregoire. In de lichtste klasse wist Harry beide manches op zijn naam te schrijven met zijn VHS getunde SX50. Ondanks een lekke achterband won Dean beide manches bij de 65cc Grote Wielen op de door HNR Tuning geprepareerde Vos Oss-SX65. Sjevy Klokgieter staat ook op het podium, hij wordt tweede bij de 65cc Kleine Wielen.

50cc:
De eerste manche neemt Harry direct de leiding voor Van Hamond. De zeer talentvolle Brit weet direct een hoog tempo te pakken en ronde na ronde bouwt hij zijn voorsprong verder uit. Na zeven ronden valt de finishvlag en Harry wint met 47 seconden voorsprong. De tweede manche is de start iets minder maar vanaf de derde plaats weet de KTM-rijder zich in de eerste ronde naar de leidende positie te werken. Vervolgens weet de Judd Racing-rijder de wedstrijd naar zich toe te trekken en wint hij met 21 seconden voorsprong.

65cc KW:
De eerste manche komt Noam Mezzavilla goed uit de start en hij rijdt heel lang op een keurige zesde plaats. In de laatste ronde maakt de Belg een foutje waardoor hij een plekje verliest en als zevende over de finish komt. Sjevy is als zesde uit de eerste bocht gekomen en hij werkt zijn snel naar de derde plaats. De achterstand op tweede manche De Beer wordt steeds kleiner en in de laatste ronde lukt het! De 9-jarige Helmonder wordt tweede. Chento van Zoest is in de eerste ronde in de problemen gekomen waardoor hij zich van een 16e plaats terug moet knokken. Dat lukt de Limburger en hij wordt achtste, Yuel Karnebeek komt als 22e over de finish.
Ook tijdens de tweede manche finishen drie van de vier Team Youth Pro MX-rijders in de top tien. Sjevy komt ook nu als tweede over de finish, Chento is nu goed voor de zevende plaats en Noam maakt deze manche over 12 minuten en een ronde te top tien compleet. Yuel verbetert zich een positie, hij wordt nu 21e.

LEES MEER  Eerste manche WMX en EMX125 is afgelast in Maggiora!

65cc GW:
In de tijdtraining is Dean veruit het snelste en hij begint als tweede aan de eerste manche. In de eerste ronde wordt snelstarter Kyshara Das te passeren om te wedstrijd vervolgens te winnen. Ondanks een lekke band boekt Dean zijn tweede manche zege van het seizoen. Later op de middag verloopt de manche probleemloos, Dean rijdt de gehele wedstrijd aan de leiding en pakt de volle buit met bijna tien seconden voorsprong.

Volgende keer:
De derde wedstrijd laat niet lang op zich wachten, op 12 september gaat het kampioenschap verder op het circuit van Halle.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #demxfotograaf

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …