Dale en Gregoire zegevieren in Delfzijl

Dale en Gregoire zegevieren in Delfzijl
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd is goed verlopen voor Harry Dale en Dean Gregoire. In de lichtste klasse wist Harry beide manches op zijn naam te schrijven met zijn VHS getunde SX50. Ondanks een lekke achterband won Dean beide manches bij de 65cc Grote Wielen op de door HNR Tuning geprepareerde Vos Oss-SX65. Sjevy Klokgieter staat ook op het podium, hij wordt tweede bij de 65cc Kleine Wielen.

50cc:
De eerste manche neemt Harry direct de leiding voor Van Hamond. De zeer talentvolle Brit weet direct een hoog tempo te pakken en ronde na ronde bouwt hij zijn voorsprong verder uit. Na zeven ronden valt de finishvlag en Harry wint met 47 seconden voorsprong. De tweede manche is de start iets minder maar vanaf de derde plaats weet de KTM-rijder zich in de eerste ronde naar de leidende positie te werken. Vervolgens weet de Judd Racing-rijder de wedstrijd naar zich toe te trekken en wint hij met 21 seconden voorsprong.

65cc KW:
De eerste manche komt Noam Mezzavilla goed uit de start en hij rijdt heel lang op een keurige zesde plaats. In de laatste ronde maakt de Belg een foutje waardoor hij een plekje verliest en als zevende over de finish komt. Sjevy is als zesde uit de eerste bocht gekomen en hij werkt zijn snel naar de derde plaats. De achterstand op tweede manche De Beer wordt steeds kleiner en in de laatste ronde lukt het! De 9-jarige Helmonder wordt tweede. Chento van Zoest is in de eerste ronde in de problemen gekomen waardoor hij zich van een 16e plaats terug moet knokken. Dat lukt de Limburger en hij wordt achtste, Yuel Karnebeek komt als 22e over de finish.
Ook tijdens de tweede manche finishen drie van de vier Team Youth Pro MX-rijders in de top tien. Sjevy komt ook nu als tweede over de finish, Chento is nu goed voor de zevende plaats en Noam maakt deze manche over 12 minuten en een ronde te top tien compleet. Yuel verbetert zich een positie, hij wordt nu 21e.

LEES MEER  Deelnemerslijsten MXGP of Flanders

65cc GW:
In de tijdtraining is Dean veruit het snelste en hij begint als tweede aan de eerste manche. In de eerste ronde wordt snelstarter Kyshara Das te passeren om te wedstrijd vervolgens te winnen. Ondanks een lekke band boekt Dean zijn tweede manche zege van het seizoen. Later op de middag verloopt de manche probleemloos, Dean rijdt de gehele wedstrijd aan de leiding en pakt de volle buit met bijna tien seconden voorsprong.

Volgende keer:
De derde wedstrijd laat niet lang op zich wachten, op 12 september gaat het kampioenschap verder op het circuit van Halle.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #demxfotograaf

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …