X

Dex van den Broek heer en meester

Met twee overduidelijke manche overwinningen heeft Dex van den Broek ook de tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 65cc Kleine Wielen gewonnen. Op het circuit van Delfzijl wist de Brabander de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De KTM-rijder staat met vier manche overwinningen ruim aan de leiding in de tussenstand.

1e manche:
In de trainingen is het circuit nog nat en modderig door de aanhoudende regenval tijdens de nacht. Ondanks dat weet Dex de snelste tijd op de klokken te zetten waardoor hij vanaf de pole-position mag vertrekken. Wanneer het starthek voor de eerste keer valt reageert de 10-jarige crosser perfect. Hij neemt een goede start en komt als leider uit de eerste bocht! Vervolgens weet hij zich ronde na ronde verder los te werken van zijn achtervolgers. In de derde ronde gaat het even mis maar de leidende positie komt niet in gevaar. Met 31 seconden voorsprong wordt de manche als winnaar afgesloten.

2e manche:
De tweede manche begint minder goed voor Dex, hij kiest het verkeerde spoor en pakt daardoor niet de juiste focus voordat het hek valt. Op de Paez Racing geprepareerde KTM machine komt hij als achtste uit de eerste bocht. Hij werkt zich vervolgens snel naar voren en weet snelstarter Gert de Knikker voor het volbrengen van de eerste ronde van de leiding te verdringen. Daarna zet Dex de wedstrijd naar zijn hand en wordt er opnieuw gewonnen, nu met 42 seconden voorsprong.

Volgende wedstrijd:
Het kampioenschap gaat in hoog tempo verder want op zaterdag 12 september wordt er gereden op het circuit van HALMAC Halle.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #BBSFotografie