X

Jeffrey Herlings mist vier GP’s

Vanavond kwam er een nieuwe persboodschap van KTM met de mededeling dat Herlings er niet zal bij zijn tijdens de komende vier GP’s. Hij mist de race nu zondag in Faenza en het drieluik in Mantova. The Bullet staat nog altijd aan de leiding in het WK maar een nieuwe wereldtitel lijkt op deze manier nagenoeg onmogelijk.

Dit bericht stuurde KTM de wereld in: Red Bull KTM Factory Racing’s Jeffrey Herlings zal de Grand Prix van Lombardia, Citta di Mantova en Europa van 27 september tot en met 4 oktober missen en opnieuw een MRI-scan ondergaan in de nasleep van zijn crash.

De huidige MXGP-leider en winnaar van vier GP’s in 2020 viel en kreeg een grote impact op zijn nek en schouders op het circuit van Monte Coralli op woensdagochtend. Hij werd naar een ziekenhuis in Bologna gebracht en vervolgens naar Herentals in België waar hij werd onderzocht door de bekende en vertrouwde chirurg Dr. Claes.

Terwijl Herlings het geluk had te ontsnappen aan ernstige verwondingen, betekent de harde landing dat hij de komende twee weken moet rusten en de toestand van zijn bovenlichaam in de gaten moet houden. Op 29 september krijgt hij nog een MRI. De datum betekent dat hij de volgende vier wedstrijden van het WK zal missen. Het Mantova-circuit zal eind september de locatie zijn van een drieluik zoals eerder in Kegums en Faenza.

Dirk Gruebel, Team Manager en Technisch Co-Ordinator: “Hoewel het een enge crash was, moeten we dankbaar zijn dat Jeffrey niet zwaar gewond is geraakt. De eerste scans zijn positief als je kijkt naar de blessures die hij had kunnen oplopen. Hij is echt een stoere vent en heeft dit proces al eens eerder meegemaakt. Het is frustrerend vanwege het goede werk dat hij in het kampioenschapsklassement heeft gedaan, maar het is het negatieve deel van de sport dat we moeten accepteren. Hopelijk laat de scan over een paar weken zien dat zijn herstel de goede kant op gaat. Het hele team zal hem missen tot hij weer op de motor zit en doet waar hij het beste in is“.