X

JM Honda Racing rijders over Mantova 1

Dylan Walsh (JM Honda Racing) werkte vorige maand zijn allereerste MXGP wedstrijd ooit af in Kegums. De vervanger van Julien Lieber blijft echter stap voor stap vooruitgang boeken. Met een 14de plaats in de tweede race van de GP van Lombardije (Mantova) liet Walsh zijn beste reeks tot dusver optekenen. Teamgenoot Artem Guryev moest in Mantova 1 genoegen nemen met een 27ste plek.

De 9de ronde van het FIM WK motorcross in Mantova vond in erg verschillende omstandigheden plaats in vergelijking met die in Faenza -ook al in Italië- twee weken geleden. In veel koeler weer en onder een dreigende hemel gingen de rijders van Jacky Martens aan de slag op de compacte en zanderige omloop.


In zijn vijfde GP tot nog toe leverde Dylan zijn beste kwalificatie af. Op minder dan drie seconden van polesitter Tim Gajser reed de #53 JM Honda Racing rijder naar de 19de tijd. Ook Guryev presteerde qua tijd dit seizoen nooit beter dan zijn kwalificatie vandaag. Na een degelijke start in race één begon Walsh aan z’n opmars. Daar kwam echter voortijdig een einde aan toen hij in de derde ronde in de fout ging, op dat moment lag hij 13de. Doordat Dylan in een duel zijn koppeling beschadigd had, gaf die enkele ronden later helemaal de geest en moest hij opgeven.

De herneming bracht gelukkig beterschap. Al had er ook deze keer zeker een hogere notering in gezeten. De Britse MX2 kampioen was als achtste weg en zette in de openingsronde de aanval in op Desalle in toen hij tegen het achterwiel van de Belg reed en ten val kwam. Hoewel hij werd teruggeslagen tot net in de top-20 kon Walsh alsnog een 14de plek uit de brand slepen.


Artem had het moeilijk om in de eerste reeks zijn beste niveau te halen waardoor hij niet verder kwam dan de 24ste plaats. Een crash in de eerste bocht en enkele fouten deden al het harde werk om terug te komen telkens teniet. Zo eindigde de strijdlustige Rus uiteindelijk als 25ste.

Dylan Walsh: “In het algemeen was het geen slechte dag maar er is natuurlijk nog veel ruimte voor verbetering. Mijn eerste doel is gewoon om twee regelmatige reeksen neer te zetten. Spijtig dat ik moest binnenkomen in de eerste race want het ging vrij goed. In de tweede manche zat ik nog beter aan het begin van de reeks maar ik kwam ten val in de strijd om de zevende positie. Ik kon nog redelijk terug naar voor rijden en werd 14de. Oké gezien de omstandigheden maar niet waar we willen zijn.”


Artem Guryev: “Een dag van ups en downs. In de eerste reeks kwam ik nooit lekker in m’n ritme. De tweede manche ging zowel qua rijden als motorgevoel beter. Ook na mijn val in de start kwam ik nog enkele keren ten val maar de baan lag er dan ook erg glad en verraderlijk bij. Gelukkig heb ik geen blessures opgelopen vandaag. Eerst even rusten en dan kunnen we ons op de wedstrijd van woensdag richten.”

Foto’s: CDS