Mathias Van Hoof over zijn dubbelslag in de Italiaanse GP!

Mathias Van Hoof over zijn dubbelslag in de Italiaanse GP!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op zondag pakte Antoine Magain zijn eerste podium bij de grote jongens in de E1. Mathias Van Hoof won tweemaal in de World Cup Open 4 stroke klasse, telkens voor landgenoot Dietger Damiaens. Om maar te zeggen dat de Belgen een historisch weekend beleefde tijdens de tweede EnduroGP ronde in Spoleto.

Van Hoof kreeg de overwinning  echter niet in de schoot geworpen en moest vooral op zondag zeer diep gaan om zijn overwinning te verzilveren. De club rond het dorpje Spoleto, ca 150 Km ten Noorden van Rome en gelegen in het midden van de Appenijnen, had kosten noch moeite gespaard om een schitterend parcours te maken. Een selectieve verbinding  snelle crossproef, een mooie maar erg moeilijke enduroproef en een extreme proef… zijn naam helemaal waardig!


Het begon vrijdagavond al goed voor Van Hoof met winst in de Supertest en zo kon hij vol zelfvertrouwen zaterdag ochtend aan zijn 2 rondes beginnen. Hij opende direct goed in de enduroproef en pakte 23 seconden voorsprong. Ook de extreme proef liep er goed en bouwde zijn voor voorsprong uit. Na de eerste ronde had de Husqvarna rijder een voorsprong van 26 seconden.  In de 2e ronde liep het echter fout . Uitgeschoven in de enduroproef en in de afgrond verzeild geraakt. Er gingen vele kostbare seconden verloren. Maar gelukkig was zijn voorsprong voldoende uiteindelijk te winnen en dik 20 punten toe te voegen aan zijn konto.

Zondag startte nog met een fijn zonnetje, maar bij de eerste proef stonden de hemelsluizen open en werd de enduroproef zeer glad en verraderlijk. Maar hier wordt het verschil gemaakt en hoe zwaarder de omstandigheden, hoe beter de Herentalsenaar wordt. Hij reed de snelste tijd. Maar bleef daarna in de extreme proef wel steken in de rotspartij… Maar in de crossproef zette Van Hoof wél de puntjes op de i en won opnieuw!


Het was ondertussen extreem nat geworden in Italië. De proeven werden ingekort want er was geen doorkomen aan. Maar de Kempische Husqvarna rijder tankte nog meer zelfvertrouwen trok een verse Shot uitrusting aan en zette de 2 ronde in met. Iets na halfweg koers was de voorsprong een 40 tal seconden. In de extreme proef werden geen risico’s meer genomen en sloot de laatste crossproef  af met winst. De motor werd ‘s avonds in het parc ferme gezet en de overwinning met meer dan een minuut voorsprong was binnen.

Mathias Van Hoof: “Ik wilde hier winnen en de zeer zware omstandigheden liggen me goed : Hoe natter, hoe vettiger, hoe moeilijker..Hoe beter ik me voel. Ik was even vergeten na al die droogte hoe zo een volledig uitgeregende enduro was :). Ik heb er gewoon plezier in zeker in die cross en enduro proef die echt wel glad waren kom ik goed  tot men recht. Als ze me zeiden dat we die nog 3 keer moesten doen had ik dit met plezier gedaan!  De enduroproef daar werd het verschil gemaakt en die was me op het lijf geschreven gewoon. Ik ben heel gelukkig met deze dubbele overwinning en ga vol goede moed me voorbereiden op het laatste wedstrijden in Portugal begin November!”


 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Jenairo Beerens tevreden met optreden

  Jenairo Beerens tevreden met optreden

  De EMX65 finale van Jenairo Beerens is goed verlopen. De Limburger werd vijfde op het zandcircuit van Riola Sardo! De KTM-rijder werd vijfde en zevende tijdens de manches. De overwinning …
 • Van der Mierden pakt zijn derde op een rij

  Van der Mierden pakt zijn derde op een rij

  Zonder twijfel is Sven van der Mierden de man in vorm. Na Eersel en Harfsen heeft de GasGas-rijder ook de wedstrijd in Reusel gewonnen. De Brabander wist beide manches te …
 • Eerste zege Fredriksen met Riley Racing

  Eerste zege Fredriksen met Riley Racing

  De eerste overwinning voor Hakon Fredriksen en Riley Racing-Yamaha is een feit. De Noor (foto) werd op het circuit van Reusel tweede en eerste. Daarmee won hij het dagklassement Rick …
 • De Lange wint finale, Van Erp de titel

  De Lange wint finale, Van Erp de titel

  De het circuit van MC De Wielewaal heeft Sem de Lange de laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc gewonnen. De 17-jarige crosser verliest de titel echter aan …