Willemsen/Bax oppermachtig tijdens ONK Sidecar Masters Berghem!

Willemsen/Bax oppermachtig tijdens ONK Sidecar Masters Berghem!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Daniël Willemsen/Robbie Bax hebben de eerste ONK Sidecar Masters gewonnen. Het duo wist in beide heats vanaf de start de koppositie te pakken en deze niet meer af te staan. De meeste tegenstand kreeg men van het Belgische team van Vanluchene/Van den Boogaart. Zij wisten enigszins nog in het spoor te blijven van Willemsen/Bax en werden tweemaal tweede. Titelverdediger Koen Hermans mocht met een vierde en een derde plek in de heats als derde aanschuiven op het dagpodium.

Een goed aantal toeschouwers stonden langs de zware zand baan in Berghem om vanachter hekwerk van ijzer, vlechtwerk of ander kippengaas getuige te zijn van sensationele wedstrijden. Een lekker nazomer zonnetje maakte het geheel af. Zo was het zelfs in deze onzekere ‘corona’ tijden een uitstekende mooie en ‘ongedwongen’ dag met zijspancross van de bovenste plank.
Helaas geen team Wilkinson daar men de dag ervoor in Tsjechië een lelijke smak had gemaakt en zodoende niet deelnamen in Berghem. Veldman/Cermak beleefde een slechte training en konden niet eens een tijd zetten. Verrassend pakte Leferink/Veldman de eerste plek in de tijdtraining gevolgd door Keuben/Beleckas.

De eerste heat pakte Willemsen direct de kopstart en achter hem waren Van Werven, Hermans en Vanluchene op het vinkentouw. Bax/Musset gingen op de kant aan de binnenbocht en moesten als laatste de race vervolgen.
Willemsen/Bax liepen iets weg van de achtervolgende groep waar al reeds snel Vanluchene ook de benen uit nam. Vooraan was Willemsen echter al gevlogen. Aan het einde van de race kwam Vanluchene nog iets dichterbij maar echt bedreigen werd het nooit. Zo pakte Willemsen/Bax zeer gedecideerd de overwinning voor Vanluchene/Van den Boogaart.
Daarachter was het dan uiteindelijk Hermans/Janssens die derde werden. Verder leek het pleit ook allang beslecht maar zoals wel vaker zat het fenijn hem weer eens in de staart!
Veldman/Cermak waren in gevecht met Keuben/Beleckas en Bax/Musset voor de vierde plek toen op dat moment bij Veldman de motor begon te sputteren vanwege brandstof te kort! De tank was helemaal vol gegooid maar tegen de helse zandsporen in Berghem was een dorstige machine niet opgewassen. Dat bleek ook toen ook Bax/Musset en Kops/Horton ook met zo’n zelfde euvel te maken kregen.
Hoe het ook zij, Keuben/Belekas stroomde op vier binnen en Leferink/Veldman waren de, in dit geval, lachende vijfde.
Veldman/Cermak werden dan nog zesde, Kops/Horton zevende voor Debruyne/Mans. Bax/Musset zouden zelfs helemaal uitvallen en dat gold eerder al helaas voor Van Werven/Beunk.

De tweede heat leek een kleine kopie van de eerste, dat wil zeggen dat Willemsen/Bax weer de holeshot namen. Echter hadden ze nu direct Vanluchene/Van den Boogaart aan het achterwiel. Laatstgenoemde liet er geen gras over groeien en zette Willemsen/Bax aardig onder druk. Willemsen met al zijn ervaring en ongetwijfeld geïnspireerd door een van zijn sponsoren in klimaattechniek, bleef koel en na tien minuten liep hij zelfs iets weg van zijn belagers. Wederom pakte Willemsen/Bax zo verrassend ook de tweede heat met Vanluchene dan weer als tweede.
Hierachter was het dan lang Bax/Musset op drie, met vlak hierachter Veldman/Cermak en Hermans/Janssens.
In de eindfase kwam Bax wat vastgelopen achterblijvers tegen en kon Veldman direct aansluiten, en zo gold dit ook voor Hermans hierachter. Het zou nog erger worden voor Bax die wederom met een niet goed werkende machine te maken kreeg waardoor hij terug viel naar de zevende plek op de streep. Veldman/Cermak lagen zo dus derde en konden ternauwernood de opstoom zijnde Hermans/Janssens achter zich houden. Keuben/Beleckas deden het weer goed en werden nu mooi vijfde met Leferink/Veldman als zesde over de meet.

Aan het einde van de dag bleek dus niemand opgewassen tegen de zeer sterk rijdende Daniël Willemsen/Robbie Bax die tevreden de helmen af deden na de tweede heat.
Vanluchene/Van den Boogaart konden het tempo nog een beetje bijbenen en werden dus verdienstelijk twee maal tweede en Hermans pakte goed punten met de derde plek in het dagtotaal.

De volgende ONK Sidecar Masters is reeds al volgende week in Oss, dan echter helaas zonder publiek.

Daguitslag (en tevens tussenstand)ONK Sidecar Masters Berghem

Tekst: Emil Bilars
Foto: Orangehat.nl

 

Uw reacties

Ook te lezen