Bewogen Lommel 1 voor JM Honda Racing!

Bewogen Lommel 1 voor JM Honda Racing!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het beruchte circuit van Lommel was vandaag gastheer voor de eerste van drie opeenvolgende MXGP-rondes. Voor alle drie de JM Honda Racing rijders -Dylan Walsh, Kyle Webster en Artem Guryev- werd de thuisrace van het team ’n zware beproeving. Al toonde Dylan Walsh nog maar eens het potentieel van de CRF450R dankzij een schitterende kopstart in de eerste race.

In de tijdtraining was Walsh de best geplaatste rijder van Jacky Martens’ equipe. Dylan kwalificeerde zich als 18de, maar de kloof tot Ivo Monticelli die 13de was, bedroeg minder dan een halve seconde. Aangezien Kyle Webster sinds vorig jaar geen wedstrijden had gereden, was het tijdens de kwalificatie nog erg zoeken voor de Australiër. De MXGP debutant kwalificeerde  zich als 22ste, terwijl Artem Guryev de 27ste tijd neerzette.


Het harde werk dat de JM Honda Racing staff leverde voor de ontwikkeling van de racemotor werd onderstreept door Dylan Walsh. De Britse MX2 schudde in de eerste manche dan ook een fantastische holeshot uit zijn mouw. Geen sinecure vanop zijn positie achter het hek maar Dylan speelde het wel klaar! Vervolgens probeerde hij zijn ritme te vinden tussen de koplopers maar twee fouten deden zijn sterke uitgangspositie teniet. Bij zijn tweede hapering kwam hij ten val in de waves en werd teruggeslagen naar de 27ste stelling. Na 30 minuten plus twee ronden tikte hij uiteindelijk aan als 19de.

Ook in race twee schoot Walsh weg als een duivel uit een doosje. Hij ging het duel om de holeshot aan met Jorge Prado maar door ’n kleine aarzeling zakte hij terug naar de vijfde stek. De #53 JM Honda Racing deed in de eerste twee ronden z’n best om het contact met de top-10 te behouden, maar opnieuw gooide de verraderlijke ‘waves’ roet in het eten. Deze keer zaten er geen punten in en moest Dylan vrede nemen met een teleurstellende 22ste plaats.

LEES MEER  TM Racing keert terug in het rennerskwartier!


Kyle Webster beleefde evenzeer een moeilijke dag op de Heeserbergen. Na een behoorlijke reactie in de start raakte Kyle betrokken in een massale valpartij en duikelde onzacht over de berm. Met pijnlijke schouders, bovenrug en nek als gevolg van deze tuimelperte besloot de Australiër zich te concentreren op de herneming. Helaas kreeg hij ook in de laatste wedstrijd van de dag met meer pech af te rekenen. Toen zijn nek zich vastzette na een lichte val zat er voor Webster niets anders op dan binnen te komen.

Net als veel van zijn collega’s die niet per sé zandspecialisten zijn had Artem Guryev het niet onder de markt vandaag. De veeleisende Lommelse omstandigheden forceerden Artem tot té veel fouten. Hierdoor kon hij nooit in een vloeiend ritme komen. Het verschil met de voorbije GP’s -waarin Guryev gestaag vooruitgang boekte- was dan ook groot.

De JM Honda Racing rijders krijgen aanstaande woensdag een nieuwe kans om zich te bewijzen tijdens de MXGP van Limburg, uiteraard op hetzelfde circuit en mét uitzicht op de werkplaats van het team. Of was het andersom?

Dylan Walsh: “Vandaag had ik twee hele goede starts, maar helaas ben ik in beide races vrij zwaar ten val gekomen in de waves. Daardoor ik moest dus telkens terugkeren vanuit de achterhoede. Lommel 1 was uiteindelijk dus zeker een grote teleurstelling, een dag om snel te vergeten! Maar woensdag komen we terug en dan gaan we voor eerherstel!”

Kyle Webster: “Tja, van ’n zware dag gesproken! Toen ik ten val kwam in de eerste bocht van reeks 1 was dat een fameuze smak. Ik probeerde nog te rijden in de tweede manche maar een paar rijders kwamen voor me ten val in de eerste ronde. Toen ik weer opstond verder reed, liep het even later verkeerd met een simpele schuiver. Daarbij kwam mijn nek volledig vast te zitten. Einde oefening. Allesbehalve ideaal.Hopelijk kan ik snel herstellen zodat we woensdag weer ons kans kunnen wagen.”


Artem Guryev: “Ik moet zeggen dat de baan er echt, echt zwaar bij lag! Om je snelheid hier te behouden en constant blijven was verdomd lastig. Na de moeilijke eerste manche veranderden we wat aan de afstellingen, ook met het oog op de volgende races in Lommel natuurlijk. Helaas ben ik ook in de tweede race een paar keer gevallen, gelukkig zonder veel erg. Nu is het tijd om te herstellen van de inspanning en te proberen beter te doen in de volgende race.”

Foto’s: CDS, shotbyBavo

Uw reacties