X

BREAKING: Positieve COVID-19 test voor Jorge Prado!

Jorge Prado, de MXGP winnaar van afgelopen woensdag, maakte zonet zelf bekend dat hij een positieve COVID-19 test heeft afgelegd. De nummer 3 in de WK stand onderging op woensdag zoals gebruikelijk zijn test. Vandaag ontving hij het resultaat waaruit blijkt dat hij positief is.

De MX2 wereldkampioen, is bezig aan een ijzersterk eerste seizoen in de koningsklasse. Zeker de laatste GP was de jonge Spanjaard ijzersterk op dreef en was hij  één van de weinige overgebleven rivalen voor WK leider Tim Gajser.

Jorge Prado: “Ik voel me erg gefrustreerd dat ik niet in staat ben om morgen te rijden. Zeker omdat het als professional mijn taak was om te allen tijde maximale voorzorgsmaatregelen te nemen. Mijn enige routine was om te gaan trainen, naar de wedstrijd te gaan om daar te rijden en dan terug naar huis te gaan om mezelf in m’n bubble te houden, zoals mij gevraagd was. Helaas weten we niet zoveel over dit virus. Zelf heb ik er dan ook het minste idee van hoe of wanneer ik het zou kunnen gekregen hebben.
Ik hoop binnenkort een negatieve test te krijgen om weer te kunnen rijden.” Opvallend detail, vorig weekend voelde Prado zich ziekjes wat één en ander nu verklaart.

Foto: Ray Archer