X

Dylan Walsh steelt de show in Mantova 3.0

De derde opeenvolgende en laatste MXGP-ronde op het compacte en spectaculaire circuit van Mantova was voor JM Honda Racing ’n spannende afsluiter van een intense week in Lombardije. Bijna vijf ronden lang demonstreerde MXGP rookie Dylan Walsh op weergaloze wijze zijn talent toen hij de eerste manche leidde.

Walsh reed ’s morgens naar zijn beste MXGP kwalificatiepositie,15de, tot nu toe. Een gunstig voorteken zou blijken. Opnieuw was de handige Nieuw-Zeelander prima weg aan het starthek. Vlak achter de koplopers dook hij de tweede bocht in om halverwege de eerste ronde de leiding over te nemen. De snelle JM Honda Racing-coureur zette enkele stijlvolle en constante ronden neer terwijl hij werd opgejaagd door Tim Gajser en Mitch Evans.


Dylan schudde dan ook een fantastische show uit zijn mouwen hoewel hij – begrijpelijk gezien de situatie- moeilijk zijn emoties de baas hield. Walsh trok namelijk iets té fel van leer en verbrandde zijn koppeling waardoor hij gedwongen werd om vroegtijdig te stoppen. Een beginnersfout, maar gezien de immense druk achter hem en zijn relatieve gebrek aan ervaring op topniveau zeker geen schade. In slechts zijn tweede seizoen op WK niveau bewees Walsh in Mantova 3.0 eens te meer zijn potentieel.

Van de 10de stelling in de start klom Dylan in de tweede manche op naar P8. Door een gespierde blockpass van Calvin Vlaanderen ging hij echter tegen de grond waardoor hij pas als laatste weer verder kon. De #53 JM Honda Racing-coureur wordt uiteindelijk 15de en sleept zo alsnog 6 WK punten uit de brand. Hoewel Artem Guryev steeds dichter zijn top-20 doel nadert, moest hij vandaag helaas genoegen nemen met twee ondankbare 21ste plaatsen. Zijn 22ste positie in de eindstand was wel zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe.

Beide JM Honda Racing-coureurs kijken naar uit om er volgend weekend in Spanje opnieuw in te vliegen. Dan strijkt het WK motorcross voor het eerst neer op het gloednieuwe Circuito Internacional Comunidad de Madrid, in intu Xanadú-Arroyomolinos.

Dylan Walsh: “Op papier was Mantova 3.0 niet mijn beste van onze drie races hier. Maar het was eigenlijk een hele goede stap in de goede richting! Ik leidde de eerste 11 minuten van de eerste reeks, helaas raakte ik een beetje té opgewonden, maakte een paar ‘rookie-moves’ en draaide mijn koppeling er door. Ook de tweede manche begon veelbelovend in de top 10, ik ging door naar P8, maar helaas werd ik dan tegen de grond gewerkt. Vanaf de laatste positie kwam ik nog terug naar de 15de plaats. We hebben vandaag weer veel geleerd, ik kan niet wachten om te zien waar we staan in de volgende GP’s.”

Artem Guryev: “Ik had een kleine valpartij in de eerste manche waarbij mijn schakelhendel verbogen raakte. Daarom moest ik de pitlane opzoeken wat me veel tijd kostte. In de tweede manche had ik de eerste tien minuten een goed tempo te pakken. Ik lag 18de toen ik een fout maakte, ik verloor enkele posities maar zat net buiten de top-20. Ik probeerde zo snel mogelijk weer in mijn te komen, maar ik kwam vrij zwaar ten val. Niet het resultaat waarop we vandaag hadden gehoopt, maar mijn snelheid wordt beter en ik kom telkens dichter bij de WK punten.”

Foto’s: shotbyBavo