X

Febvre en Desalle over de Spaanse MXGP

Romain Febvre stond weer op het podium dit weekend! De Fransman werd tijdens de Grand Prix van Spanje derde achter Jorge Prado en Tim Gajser. Ook zijn Kawasaki-collega Clement Desalle kwam goed voor de dag. De Waal werd keurig vijfde, beide doen hier hun verhaal over de eerste GP op het circuit van Arroyomolinos.

Romain Febvre: “Het was een goede GP voor mij met twee top-drie manches en een podiumplaats. Dat is belangrijk voor zowel het team als mijzelf. Ik was erg blij met mijn starts vandaag. We hebben met het team hard gewerkt om de oplossing te vinden en als je twee keer op de tweede plaats begint, wordt het leven zoveel gemakkelijker! In de eerste manche voelde ik me goed. Ik was niet ver van Prado en ik dacht dat het mogelijk zou zijn om voor de overwinning te gaan in de tweede manche toen ik weer een goede start kreeg. Maar in de eerste paar bochten passeerde Gajser mij en na tien minuten zag ik dat hij en Prado een sneller waren dan ik. Ik heb nieuwe lijnen geprobeerd, maar dat veranderde niets. Ik had een heel goed gevoel, maar ze waren gewoon sneller dan ik, dus ik moest tevreden zijn met de derde plaats. “

Clement Desalle: “Het was weer een goede dag voor mij, te beginnen met een vijfde in de tijdtraining. Mijn eerste start was helemaal niet goed, maar ik maakte veel passes in de eerste paar bochten om tot de achtste plaats te komen en ik werd zesde aan het einde van de eerste ronde. Ik passeerde nog twee rijders tijdens de volgende drie ronden om als vierde te eindigen, dat was positief. Mijn tweede start was beter, maar ik maakte een fout in de derde bocht en dat bracht me naar de achtste plaats. Ik werd al snel zevende en kwam dicht bij Cairoli, maar het was erg moeilijk om het verschil te maken aangezien er voornamelijk één lijn op deze baan was. Ik behaal elk weekend betere resultaten; dat is bemoedigend.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Pascal Haudiquert