X

Febvre en Desalle over Lommel 2.0

Het leek erop dat Romain Febvre de tweede manche zou gaan winnen maar een valpartij gooit roet in het eten. De Fransman blikt hier terug op Lommel 2 en dat doet hij samen met teamgenoot Clement Desalle.

Romain Febvre: “Ik kan niet echt zeggen dat de dag verliep zoals ik had gepland! In de eerste race passeerde ik Gajser toen hij een fout maakte, maar toen passeerde hij me terug toen ik ook een fout maakte. Vervolgens had ik wat ‘armpomp’ en verloor het contact met hem, maar ik kon mijn derde positie veiligstellen. Mijn tweede start was niet zo goed. De eerste bocht was nogal onvoorspelbaar, maar ik kwam terug naar de derde plaats. Daarna had ik een crash die één positie kostte, maar ik kwam terug als derde achter Cairoli opnieuw en in de laatste ronde zag ik hem een fout maken voor de wave sectie. Ik probeerde hem te passeren, maar ik crashte en verloor een positie en het podium. Jammer maar ik heb geen spijt, want ik moest de gok wagen. Laten we hopen dat zondag alle puzzelstukje in elkaar vallen.”

Clement Desalle: “Het was vandaag weer een beetje beter dan de vorige GP. Ik had een goede kwalificatie op de derde plaats, aangezien ik aan het einde van de sessie een zeer goede ronde reed. Ik nam geen enkel risico en was tevreden met de resultaten die bevestigden dat onze aanpassingen aan de motor waren correct. Mijn start was redelijk in de eerste race, maar ik had moeite om goede lijnen en een goed ritme te vinden. Ik was het grootste deel van de race negende, maar ging uiteindelijk naar de achtste plaats bij de finish. De tweede manche was het tegenovergestelde, mijn start was beter en mijn gevoel was goed in de eerste helft van de race. Helaas maakte ik een paar fouten en crashte ik halverwege de race. Daarna was het moeilijk om weer een goed ritme te vinden en eindigde ik als tiende. Het is niet gemakkelijk om hier in Lommel meerdere GP’s snel achter elkaar te rijden, maar ik zal mijn best doen om te herstellen en volgende zondag weer een stap voorwaarts te maken.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kawasaki