Florian Miot op podiumjacht in Lommel

Florian Miot op podiumjacht in Lommel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In de eerste ronde van drie in ‘het eigen Lommel’ maakten de KTM Diga Junior Racing rijders kennis met een volledig nieuwe uitvoering van het bekende circuit. EMX125 piloot Florian Miot eiste er gisteren de aandacht op. De snelle Fransman liet ’n strak tempo zien maar door een moeizame tweede manche greep hij net naast zijn tweede podium van het seizoen.

Miot begon erg gemotiveerd aan zijn Vlaamse EMX ronde. In de vrije tijdstraining liet Florian een knappe derde tijd in zijn groep optekenen, in de kwalificaties moest hij echter genoegen nemen met de 5de tijd. Na een start in de top-5 stootte de voormalige Franse 125cc kampioen door naar de tweede plaats. Miot zette een regelmatige manche neer en kwam ook als tweede over de finish. In de tweede manche startte de beloftevolle KTM Diga Junior Racing buiten de top-10. Na 25 minuten plus twee ronden eindigde hij uiteindelijk 6de.


Met 53 rijders aan de start voor 40 plaatsen in de wedstrijd nam Daniel Volovich succesvol de eerste hindernis van de dag. Hij kwalificeerde met een degelijke 14de tijd in zijn groep. De snelheid die Volovich had, kwam in de races helaas niet helemaal tot uiting. Daniel werd gisteren namelijk 28ste en 26ste in de manches.

Vooral de ervaren Thomas Sileika keek erg uit naar Lommel. Zoals de meeste van zijn collega’s was de Let enthousiast over de veranderingen aan de baan. Na een hoopvolle 12de stek in de tijdstraining kwam Thomas regelmaat te kort om aanspraak te maken op top-10 noteringen. In de eerste race knokte hij zich na ’n start in het midden van het pak richting top-10. Door een val werd hij echter terug geslagen en kwam pas als 18de over de meet. In de herneming kon Sileika nooit een vuist maken. Met een 20ste plaats bleef hij dan ook ver onder de verwachtingen.

LEES MEER  Uwe De Waele tekent ook bij RGS MX Team

Na enkele positieve wedstrijden in eigen land trok Emil Jönrup met een goed gevoel naar Lommel. Hoewel hij zich behoorlijk uit de slag trok op het Stedelijk Motorcrosscentrum betaalde Emil de tol voor twee slechte starts. Jönrup bleef dan ook puntenloos. Zowel de EMX125 als de EMX250 rijders krijgen nu dinsdag een nieuwe kans in Lommel. Dit is meteen ook de finale voor het EMX250 kampioenschap.

Florian Miot: “Eigenlijk ben ik niet helemaal tevreden over gisteren. De eerste race was goed maar de tweede reeks verliep erg moeizaam. Na mijn slechte start kon ik niet terugkomen zoals ik wilde. Het circuit ligt me echter dus gaan we er dinsdag weer voluit voor. Ik wil graag opnieuw op het podium staan en dat zit er zeker in.” 

Thomas Sileika: “Geen al te beste dag. Zeker niet omdat ik ’s morgens wél een goed gevoel had tijdens de vrije training en in de kwalificaties. In de eerste manche remonteerde ik goed na een matige start maar nadat ik ten val kwam, raakte ik nooit meer lekker in mijn ritme. In de tweede reeks was ik slecht weg. Ik probeerde wel in de aanval te gaan maar ik vond geen goede lijnen op het parcours en zo werd het meestal een eenzame race.”

Emil Jönrup: “Qua rijden was het gevoel wel oké maar ik wist al dat het niet eenvoudig zou zijn doordat ik pas als 34ste kwalificeerde. Met betere starts op dinsdag, zit er ook zeker meer in qua eindresultaat.”

Daniel Volovich: “Het ging op zich niet zo slecht. Helaas kwam ik in de eerste race twee keer ten val waardoor ik veel tijd verloor. In de tweede reeks draaide het echter vierkant en had ik een slechte start. Dinsdag wil ik vooral zo regelmatig mogelijk presteren in beide manches.”

Foto’s: Eric Laurijssen

LEES MEER  TM Racing keert terug in het rennerskwartier!

Uw reacties