X

HRC Honda verlengt contracten Gajser en Evans

Honda Racing Corporation (HRC) heeft vandaag aangekondigd dat het zijn contracten met Tim Gajser (24 jaar, Slovenië) en Mitchell Evans (21 jaar, Australië) voor meerdere jaren heeft verlengd. Beide rijders komen momenteel voor Team HRC uit in de MXGP.

Nadat hij in 2015 MX2 wereldkampioen werd kwam  Tim Gajser onder de hoede van het HRC-fabrieksteam. In zijn eerste seizoen in de koningsklasse pakte Gajser meteen de MXGP wereldtitel. Hij won zijn tweede MXGP-titel in 2019 en leidt momenteel het kampioenschap.

Mitch Evans deed in 2019 voor het eerst mee aan het WK motorcross in de MX2 en eindigde daar op een mooie 11de plaats. In 2020 kwam hij bij Team HRC, hij staat momenteel  11de in de MXGP.

Tim Gajser: “Ik ben super blij om mijn contract met Honda en Team HRC te verlengen. Ik ben hier al zeven jaar en voor mij voelt dit team als een familie, ik ben dus echt blij om te blijven. We zullen ons best blijven doen en we kijk er allemaal naar uit om telkens voor de titel te vechten. Ik denk dat dit de beste plek voor mij is, vooral op Honda CRF450RW. Het is geweldig om onze samenwerking te bevestigen en dit succesvolle partnerschap voort te zetten.”

Mitch Evans: “Ik ben erg blij met deze overeenkomst. Het stelt me nu in staat om me te concentreren op de rest van het seizoen en de best mogelijke resultaten te behalen. Het geeft me ook de mogelijkheid om voor te bouwen voor de toekomst. Ik heb het gevoel dat we al een goede relatie hebben opgebouwd en ik ben enthousiast om dat verder te zetten. Ik wil me blijven verbeteren en samenwerken met dit team. Ik heb het gevoel dat Team HRC zich heeft bewezen als het beste team. Dit is voor mij de plaats waar ik kan strijden voor mijn droom, het behalen van de wereldtitel.

Yoshishige Nomura, HRC directeur: “Ik ben erg blij dat Tim Gajser en Mitch Evans met ons blijven in de MXGP voor volgend seizoen. Door de COVID-19 wordt dit seizoen een aangepaste kalender afgewerkt toch vecht Tim [Gajser] weer om de wereldtitel en Mitch [Evans] staat bijna in de top 10. Team HRC en onze rijders zullen volgend jaar vechten voor de titel en om de verwachtingen van onze fans waar te maken. We kijken uit naar uw verdere steun!”

Foto’s: shotbybavo