X

Jago Geerts twee jaar langer bij Yamaha!

MX2 topper Jago Geerts (20) heeft zijn contract met Yamaha voor nog eens 2 jaar verlengd. Tot en met 2022 zien we de jonge Belg dus zeker in het blauw. Geerts krijgt er volgend jaar wel een nieuwe teammaat bij in de persoon van Maxime Renaux.

Jago maakte in 2018 zijn MX2-debuut met het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team. De combinatie van de voormalige jeugdwereldkampioen en de Yamaha YZ250F was al erg productief. In zijn rookie WK seizoen scoorde hij meteen een allereerste GP-podium en eindigde hij achtste plaats in de eindstand.

Na een jaar van leren en verbeteren op het hoogste niveau pakte Geerts vorig jaar brons in de eindstand. In 2o19 was hij bovendien goed voor zes podiumplaatsen. Dit jaar won Jago als drie GP’s en ontpopte hij zich tot titelkandidaat.

Jago Geerts: “Ik kom nu al voor het derde seizoen voor Yamaha uit als fabrieksrijder. Mijn YZ250FM past perfect bij mijn rijstijl en het Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team is voor mij als een familie geworden met allemaal geweldige mensen met een grote passie voor hun werk. Ik ben dan ook verzekerd van topmateriaal voor de komende twee seizoenen. Ik ben echt blij dat ik nog twee jaar bij Yamaha kan tekenen. De laatste drie jaar waren erg leuk, en het is echt cool dat ik mijn contract heb verlengd. Alles loopt goed binnen ons team en we hebben dit jaar een aantal hele goede races achter de rug. Ik ben erg blij met mijn motor, de Yamaha YZ250FM, dus het is goed voor mij bij Yamaha te blijven.”

Foto’s: shotbybavo