X

Kay De Wolf bevestigd voor WK MX2

Husqvarna Motorcycles kondigde zonet  Kay de Wolf (16) en Maxime Grau ann voor de seizoenen 2021 en 2022. Na twee positieve jaren samen met het door Nestaan MX gerunde Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2-team stapt Kay van de EMX250 over naar het WK MX2. De jonge Fransman Maxime Grau gaat in de EMX250 aan de slag.

In zijn derde jaar op Husqvarna maakt Kay de Wolf de grote stap naar het WK MX2. In de EMX125 eindigde hij vorig jaar knap zesde. Als EMX250 rookie prijkt het Nederlandse toptalent op dit moment op een indrukwekkende derde plaats in de tussenstand.

De 14-jarige Maxime Grau komt in 2021 bij het Nestaan MX-team. Voor hem wordt 2021 zijn eerste seizoen in de EMX250, de wachtkamer van het WK MX2. Met Grau wil men tijdens het seizoen mikken op top-10 noteringen. In het Franse 125cc kampioenschap eindigde Grau dit jaar zesde, maar hij nam niet deel aan de laatste wedstrijd in Rauville.

Kay De Wolf: “Dit is geweldig nieuws! Ik heb het al twee jaar erg naar mijn zin gehad met het team en het is een super gevoel om met hen naar MX2 te gaan. Doordat ik al zo vertrouwd ben met het team kan ik me volledig richten op het rijden. Het is gewoon ongelooflijk en absoluut een droom die voor mij uitkomt! Het feit dat het team zo in mij gelooft, geeft me vertrouwen en ik hoop ze de komende twee seizoenen terug te betalen met sterke resultaten.”

Maxime Grau: “Ik ben blij met dit nieuwe hoofdstuk in mijn jonge carrière. Ik heb nu samen met Husqvarna een duidelijk plan voor de komende jaren.  Dit is zeker de beste kans om de volgende stap te zetten in de professionele motorcross. Ik zal hard werken en ben heel gemotiveerd om te presteren. Ik wil alle mensen bedanken die dit project mogelijk hebben gemaakt, met name mijn huidige team  TECH32 voor hun onvoorwaardelijke steun de afgelopen jaren. Ik kan niet wachten om naar België te verhuizen en met Rasmus en het hele team te gaan werken. Ik zal mijn best doen en we zullen zien wat de toekomst brengt.”


Rasmus Jorgensen – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 teammanager:  “We zijn heel enthousiast over onze nieuwe aanwinsten, Kay en Maxime. Met Kay is het natuurlijk meer een vervolg omdat hij al twee seizoenen bij ons is. We hebben veel vertrouwen in hem, daarom hebben we hem voor nog twee jaar bijgetekend. We kijken er naar uit om de samenwerking verder te zetten in de MX2. Het is duidelijk dat hij nog heel jong is, hij wordt volgend seizoen pas 16. Het eerste jaar in MX2 wordt dan ook een leerjaar zonder grote verwachtingen. We willen gewoon dat hij een sterk jaar heeft, dat hij zich verbetert en dat hij leert wat nodig is om het volgende seizoen vooraan te rijden in het seizoen daarop. Nu richten we ons met Kay natuurlijk nog op de EMX250, maar we kijken nu al uit naar 2021. Maxime Grau is een jonge en getalenteerde piloot die we verwelkomen in het team. Het wordt zijn eerste jaars op een viertakt, dus wordt het opnieuw een leerjaar voor hem. Hij is pas 14, maar we geloven in hem en weten dat hij zich volgend jaar verder zal ontwikkelen als rijder. Als team kijken we uit naar een stevige trainingswinter en een geweldig 2021 seizoen”.

Foto’s: Husqvarna