Lynn Kelders wint damesklasse in Berghem

Lynn Kelders wint damesklasse in Berghem
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In het Berghemse zand kwam de damesklasse in actie voor hun vierde wedstrijd van het jaar. Na haar tweede plaats in Boekel was het nu Lynn Kelders die de sterkste was. Kelders moest in de laatste ronde van de eerste manche nog afrekenen met Jenitty van der Beek, in de tweede manche wist zij met ruim verschil de manchezege te behalen. De tweede plaats was voor van der Beek met tweemaal de tweede plaats in de manches. Hiermee wist het jonge talent haar eerste plaats in de tussenstand van de Damescup 2020 te verstevigen. Kaylee van Dam mocht met tweemaal de derde plaats in de manches eveneens plaats nemen op het erepodium.

Eerste manche
Het was Kelders die bij de start als snelste weg was voor Sarah Geurkink, Van der Beek. Mandy Vogelzang en Van Dam. Kelders viel in de eerste ronde terug naar de vijfde plaats en het was van der Beek die voorbijging aan Sarah Geurkink en aan de leiding kwam. Al snel bleek dat Kelders zich niet liet ontmoedigen en zij reed snel voorbij aan van Dam, Vogelzang en Geurkink om de achtervolging in te zetten op van der Beek. Sarah Geurkink kwam halverwege de manche ten val en het was Daniëlle van Kempen die zich nu in de top vijf meldde. Van der Beek en Kelders hadden inmiddels een grote voorsprong op de rest en in de voorlaatste ronde was het Kelders die voorbijging aan van der Beek om de manchezege te behalen. Van der Beek kwam vlak achter haar als tweede over de meet. Op ruime afstand volgden van Dam en Vogelzang. Van Kempen maakte de top vijf in de manche compleet.

Tweede manche
Het was opnieuw Kelders met de kopstart voor Vogelzang, Ragne Ruijs, Noor Geurkink en Van der Beek. Kelders nam snel een voorsprong en in de strijd om de andere ereplaatsen waren het Van der Beek en van Dam die snel een weg naar voren hadden gevonden om op de tweede en vierde plaats door te komen. Ruijs was inmiddels snel teruggevallen en het was opnieuw Van Kempen die nu op de vijfde plaats lag. In de vijfde ronde ging van Dam ook voorbij aan Vogelzang en hiermee waren de posities verdeeld. Kelders won de manche nu met 40 seconden voorsprong op Van der Beek. Van Dam, Vogelzang en Van Kempen zagen opnieuw als derde vierde en vijfde de zwart/wit geblokte vlag.

Uitslag eerste manche dames Berghem:
1. Kelders, 2. van der Beek, 3. van Dam, 4. Vogelzang, 5. van Kempen.

Uitslag tweede manche dames Berghem:
1. Kelders, 2. van der Beek, 3. van Dam, 4. Vogelzang, 5. van Kempen.

Dagklassement damesklasse Berghem:
1. Kelders 120, 2. van der Beek 108, 3. van Dam 100, 4. Vogelzang 94, 5. van Kempen 90

Tussenstand damescup 2020:
1. van der Beek 436, 2. van Dam 421, 3. van Kempen 369, 4. Erpeka 294, 5. van Brenk 277

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties