X

Mulders/de Laat oppermachtig in Berghem

Wie gedacht had dat er een mooi deelnemersveld aan de start zou staan bij de zijspannen in Berghem kwam bedrogen uit. Ondanks dat er geen ONK- of NK-wedstrijd op het programma stond bij de KNMV namen slechts negen combinaties de moeite om af te reizen naar Berghem voor een MON-wedstrijd. Na de training viel het duo Marcel van Wanrooij/Brian van Wanrooij af waardoor er acht combinaties overbleven. In de klasse zijspan inters verschenen drie combinaties aan de start. Frank Mulders/Lars de Laat waren oppermachtig in beide manches en pakten met de volle 120 punten de dagzege. Patrick Greup/Jake Looijen behaalden met tweemaal de tweede plaats de tweede plaats in het dagklassement. Zij hielden op hun beurt weer ruim Jeroen Visscher/Eva Visscher achter zich.

In de klasse zijspan nationalen was er its meer strijd te zien. Koen Grondman/Rick Grondman wonnen de eerste manche, maar moesten op basis van de tweede manche de dagzege laten aan Bjorn van den Heuij/Sten van den Heij. In de strijd om de derde plaats in deze klasse bleven John van Loosbroek/Rick van Loosbroek het Belgische duo Leopold Lenaerts/Sebastiaan Lenaerts voor. Het tweede Belgisch duo Erwin Mogal. Michael Verburgh viel in de eerste manche uit met pech en gingen in de tweede manche niet meer van start.

Uitslag eerste manche zijspan Berghem:
1. Mulders/de Laat, 2. Greup/Looijen, 3. Grondman/Grondman, 4. van den Heuij/van den Heij, 5. Visscher/Visscher.

Uitslag tweede manche zijspan Berghem:
1. Mulders/de Laat, 2. van den Heuij/van den Heuij, 3. Grondman/Grondman, 4. Greup/Looijen, 5. Visscher/Visscher.

Dagklassement zijspan inters:
1. Mulders/de Laat 120, 2. Greup/Looijen 108, 3. Visscher/Visscher 100.

Dagklassement zijspan nationalen:
1. van den Heuij/van den Heij 114, 2. Grondman/Grondman 114, 3. van Loosbroek/van Loosbroek 100, 4. Lenaerts (Bel)/Lenaerts (Bel) 94, 5. Mogal (Bel)/Verburgh (Bel) -.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics