X

Seewer crasht, Paulin tevreden na Mantova 2

Afgelopen woensdag kwamen twee van de drie fabrieksrijder uit het team van Louis Vosters in actie tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen. Jeremy Seewer reed een sterke eerste manche waarin hij tweede werd maar winnaar Prado niet uit het oog verloor. De tweede manche ging de Zwitser in de fout maar gelukkig zonder gevolgen. Voor Gautier Paulin moet er gescoord worden om in 2021 nog deel uit te maken van de MXGP. De Fransman werd tweede tijdens de tweede manche, beide doen hier hun verhaal.

Jeremy Seewer: ‘’Het was een zware dag. Ik begon goed en reed een hoog tempo in de eerste manche waardoor ik tweede werd, maar hier zitten we nu. Ik heb het de laatste tijd moeilijk in de tweede manche. Ik denk dat ik weet waar het door komt maar het is moeilijk om dat in een dag te verbeteren. Ik ga proberen om het op zondag beter te doen. Ik kwam hard ten val in de waves maar gelukkig heb ik geen blessures opgelopen. Ik heb er niets aan over gehouden en dat is positief. Mijn motor vloog over het hek waardoor ik veel tijd verloor. Dit hoort bij racing omdat we bijna altijd op de limiet rijden. Hoofd omhoog, want op zondag hebben we hier weer een wedstrijd en er zijn nog veel wedstrijden die verreden gaan worden. Ik ben blij dat ik niet uitgevallen ben, dat is nu het belangrijkste.’’

Commentaar Gautier Paulin: ‘’In de tijdtraining had ik de derde beste tijd en hierdoor had ik een goede startplaats. In de eerste manche pakte ik een slechte start. Ik had wielspin op het starthek en hierdoor kwam ik van ver terug naar een tiende plaats. Ik was niet helemaal tevreden over mijn vering en de baan was erg anders dan in de training. Hierdoor hebben we voor de tweede manche een aantal aanpassingen doorgevoerd. Toen pakte ik een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Ik had niet verwacht dat ik kon inhalen maar ik genoot ervan dat ik vooraan reed. Op een gegeven moment besloot ik om te pushen en ik zette de snelste tijd van de manche. Mijn ritme was goed en ik eindigde op een tweede plaats, dicht achter de winnaar. Het was geweldig. Ik vond het mooi en ik voel me fysiek sterk. Helaas miste ik het in de eerste manche maar stap voor stap begint de puzzel te kloppen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha