X

Yentel Martens loopt kniekwestuur op in Loon Beach Race

De laaglanders kwamen in de eerste strandcross van het seizoen, de Loon Beach Race, sterk voor de dag. Voor strandracespecialist Yentel Martens (Dafy Michelin Wonderbike) begon de dag goed met een derde plaats in de eerste manche. Aan het begin van de tweede sprint liep het fout en verdraaide de voormalige Belgische MX2 kampioen zijn knie.

Na onderzoek door Dr. Toon Claes bleek dat Yentel flink wat averij opliep aan de linkerknie. Zowel de voorste kruisband als de meniscus zijn afgescheurd. Ook het kraakbeen werd geraakt. Overmorgen, woensdag wordt de Lommelaar al geopereerd.

“Net voor we de tweede manche reden, waren de quads aan de slag. Daardoor lagen op sommige plaatsen diepe sporen. In de tweede ronde raakte ik een wal die wegschoof waarop ik mijn voet moest zetten. Precies in zo’n diep spoor. Ik verdraaide mijn knie en wist meteen dat er iets scheelde al had ik niet verwacht dat de schade zo erg zou zijn,” aldus de onfortuinlijke Honda piloot. “Tja, ik weet wat zo’n knieblessure is inhoudt. Plezant is anders en echt snel herstellen is gewoon uitgesloten. De eerste twee weken na de operatie kan je bovendien niet veel. Het is er nog niet van gekomen, maar ik denk dat ik nu maar eens ‘n PlayStation koop,” grapte Martens.

Foto: shotbyBavo