X

Officieel: Coldenhoff naar Yamaha fabrieksteam!

Yamaha Motor Europe kondigde net Glenn Coldenhoff aan als teammaat van Jeremy Seewer en Ben Watson in het Monster Energy Yamaha Factory MXGP team! De 29-jarige Nederlander schreef geschiedenis met twee opeenvolgende MX of Nations zeges en boekte al vijf GP overwinningen.

Coldenhoff reed de afgelopen twee seizoenen voor het Belgische Standing Construct. Daarvoor was hij twee jaar KTM fabrieksrijder maar hij maakte zijn MXGP debuut in 2015 met Suzuki. Voor de populaire Noord-Brabander is de overstap naar het Yamaha fabrieksteam de bekroning van een erg mooi traject.

Voor het eerst sinds lang zal Glenn immers weer voor een Nederlands team en op Yamaha uitkomen. The Hoff zette als jeugdrijder zijn eerste internationale stappen met Van de Laar Yamaha en reed  in 2010 en 2011 via Jumbo TVE MX al op Yamaha in het WK MX2. Bij Monster Energy Yamaha Factory MXGP treft Coldenhoff opnieuw teameigenaar Louis Vosters die via Wilvo sponsor was van Nestaan JM Racing waarvoor hij in 2012 uitkwam.

Coldenhoff is momenteel herstellende van een nekletsel dat hij opliep tijdens de Belgische GP in Lommel. De Nederlandse topper is al begonnen met zijn revalidatie en heeft er alle vertrouwen in dat hij in 2021 weer topfit zal zijn en klaar om voor de GP-overwinningen te strijden. Opvallend detail, nadat hij jarenlang één van de boegbeelden van Red Bull Nederland was, zal Glenn nu uiteraard overstappen naar rivaal Monster Energy.

Glenn Coldenhoff: “Ik voel me erg welkom bij de hele Yamaha-familie. Vanaf de eerste momenten dat we elkaar ontmoetten, voelde ik dat er een zeer gemotiveerd en ambitieus team op me wachtte. Ik ben echt dankbaar voor deze kans.. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog steeds vooruitgang kan boeken, races kan winnen en kan vechten voor de titel. Ik weet dat Yamaha me alles zal geven om deze doelen te bereiken. Mijn herstel gaat goed, en ik kan niet wachten om binnenkort op de blauwe motor te springen!”

Louis Vosters: “Het is geweldig om Glenn Coldenhoff aan boord te hebben voor de komende jaren. Hij is een fantastische rijder die jaar na jaar nog steeds stappen vooruit maakt. Ik geloof echt dat hij in de Yamaha-structuur op de YZ450FM de best mogelijke resultaten zal kunnen neerzetten.”

Alexandre Kowalski: “We zijn echt blij om Glenn te verwelkomen in het Monster Energy Yamaha Factory MXGP team. Hij is een heel professionele, doelgerichte en toegewijde renner die zich inzet voor zijn sport en het beste uit zichzelf te halen. Hij heeft veel ervaring en heeft de afgelopen twee jaar ontelbare keren bewezen dat hij in staat is om GP’s te winnen. We zijn daarom erg blij hem te mogen verwelkomen in de Yamaha-familie. Hij zal in het Nederlandse Monster Energy Yamaha Factory MXGP team uitkomen naast Jeremy Seewer en Ben Watson. Ik weet dat Glenn en Jeremy al een goede relatie hebben, wat leuk zal zijn om ze samen te zien rijden en elkaar te pushen in de competitieve MXGP-klasse. Samen met Jeremy hebben we een sterk team met veel ervaring. Dat is leuk voor Ben om van te leren en te groeien. Het is ‘n spannend tijd voor Yamaha en ons Factory MXGP team om in het 2021 MXGP Wereldkampioenschap aan te treden met dit ongelofelijke trio.”

Foto’s: Yamaha Racing