Seewer loopt in op Cairoli voor strijd om zilver

Seewer loopt in op Cairoli voor strijd om zilver
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De titelstrijd in de MXGP is voorbij maar de strijd om de tweede plaats is helemaal open. Jeremy Seewer (foto) werd tweede in Arco di Trento en daarbij is hij Antonio Cairoli tot op vier punten genaderd! De strijd om de vice-titel is dus nog spannend. Seewer kijk hier terug op de zeventiende GP samen met zijn teamgenoten Gautier Paulin en Arnaud Tonus.

Jeremy Seewer: ‘’Ik pakte mijn eerste pole position en dat voelde geweldig. Ik ben al vaak tweede geweest in de kwalificatie dit jaar. Het maakt hier niet zoveel uit waar je achter het starthek staat maar het voelde goed om de pole position te pakken. Nadat ik een geweldig eerste manche had, wil ik Tim Gajser feliciteren met het behalen van de wereldtitel. Ik heb vandaag goed gescoord en goede punten gescoord voor het wereldkampioenschap.

Gautier Paulin: ‘’Het was best een moeilijke dag. In de eerste manche reed de rijder naast mij te vroeg aan bij de start waardoor ikzelf ook te vroeg bewoog. Gelijk over het starthek, sneed de rijder naast mij, mij de pas af en moest daardoor vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Ik vocht me terug tot in de top tien en het rijden ging goed. Het is moeilijk om goede resultaten neer te zetten met zulke starts. In de tweede manche hadden we een rode vlag situatie maar gelukkig is de rijder die hierbij betrokken was, ok. Daarna moesten we met zanderige banden starten en daardoor had ik veel spin op de startplaat waardoor ik er wederom niet goed bij zat. Op een baan zoals deze is het moeilijk om in te halen omdat iedereen als een trein achter elkaar aan rijd. Het is hier heel belangrijk om een goede start te pakken maar het positieve is dat mijn snelheid goed is en ik voel me fysiek goed.’’

LEES MEER  Everts pakt zijn tweede pole in de modder

Arnaud Tonus: ‘’De dag was moeilijk. De snelheid is er maar ik pakte in beide manches een slechte start en daarna had ik het moeilijk om in mijn ritme te komen en daardoor verloor ik teveel tijd. Ik mis de agressie tijdens het rijden. In de eerste manche pakte ik een slechte start en eindigde op een vijftiende plaats. In de tweede manche kwam ik bij de start ten val en ik weet niet waar ik uiteindelijk geeindigd ben. Het was een moeilijke dag maar we gaan ons herpakken voor de laatste wedstrijd.’’

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MXGP

Uw reacties

Ook te lezen

 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …
 • Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

  Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

  In Maggiora heeft Tim Gajser zijn vijfde pole-postion van het seizoen veroverd. De Sloveen won de kwalificatiewedstrijd tijdens de tiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MXGP voor Jeffrey Herlings en …