X

Tonus en Guillod naar Hostettler Yamaha

Arnaud Tonus heeft met Hostettler Yamaha een nieuwe werkgever voor 2021 gevonden. Tonus die in 2020 nog fabriekspiloot was bij Yamaha blijft zo dus het Japanse merk trouw voor een nieuw seizoen in het WK MXGP. Zijn nieuwe teamgenoot Valentin Guillod zal zich voornamelijk op het Zwitsers kampioenschap richten.

Naast Tonus en Guillod zullen ook de Tjsech Petr Polak (MX2) en de Zwitser Joel Elsener (EMX250) voor Hostettler Yamaha uitkomen. Operationeel zal het team gerund worden door Jef Janssen. Dankzij de steun van Hostettler, de Zwitserse Yamaha invoerder, kledijmerk IXS en het bekende horlogemerk Tissot krijgt het team een nadrukkelijke Zwitserse inbreng.

“We staan voor een grote opdracht, maar we kijken er enorm naar uit. We hebben een uitstekende en super gemotiveerde groep. Dankzij de steun van de Hostettler group en Yamaha hebben we bovendien twee ijzersterke partners achter ons. Binnenkort gaan we met de trainingen van start en ik kijk er naar uit om ons optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen,” aldus teameigenaar en manager Jef Janssen.


Arnaud Tonus:Ik ben erg blij en gemotiveerd om binnen de Yamaha familie actief te blijven. Ik rij al vier seizoen met deze motor en het is geweldig om deze relatie te kunnen verderzetten. Ook is de steun van Hostettler een enorme hulp, waar ik erg dankbaar voor ben. Het is een hele uitdaging voor een nieuw team om dit allemaal voor elkaar te krijgen, maar we hebben een sterke groep mensen binnen dit team wat ervoor zorgt dat we goed kunnen presteren. Het is nu nog even vooraleer het seizoen weer van start gaat, ik kijk dus al uit naar een goede voorbereiding en een geweldig seizoen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arnaud Tonus (@arnaudtonus)

Tekst: Dieter Jans
Foto’s: Jey Crunch