X

Pit Beirer: we plannen een afscheidstoernee voor Cairoli

Onze collega’s van Gatedrop hadden een gesprek met KTM’s offroad manager Pit Beirer. Volgens hem kan 2021 het laatste jaar MXGP worden voor de Siciliaan. Beirer plant dus een afscheidstoer voor de negenvoudige wereldkampioen.

Cairoli was dit jaar nog erg actief in zijn jacht op een tiende wereldtitel. Een crash in Mantova waarbij zijn neus brak en een aanslepende knieblessure gooide echter roet in het eten. Maar in 2020 toonde hij nog steeds de snelheid en vastberadenheid van weleer te hebben.

Pit Beirer:De vooruitzichten zijn heel duidelijk, we plannen een fantastische afscheidstournee voor Tony, het zou zijn laatste seizoen volgend jaar kunnen zijn. Met Tony gaat het niet alleen om winnen, hij deed zoveel voor ons merk. Hij vertrouwde ons toen we de stap zette naar de 350f. Hij besloot met ons mee te gaan in het verhaal en won vijf titels op rij met die motor. Nog steeds is de structuur om hem heen de basis van het team. Ze doen zoveel goeds met de ontwikkeling van de motor en Tony is ook erg belangrijk voor ons bedrijf om de motor elke dag beter te maken.”

Ik denk dat we Tony in het komende seizoen de kans geven om zijn carrière niet in een dom Corona jaar af te sluiten maar het op een goede manier te doen. Zijn laatste GP moet er eentje zijn met veel fans. Hij zal zeker betrokken worden met een gloednieuwe motorcrossgeneratie die we het jaar erna zullen brengen. Hij zal het volgend jaar meer dan druk hebben.

Artikel: Jonathan McCready
Foto: Red Bull KTM Factory Racing