X

De 100-jarige JUMBO viert feest

Dit jaar viert de JUMBO hun honderdjarig bestaan maar eigenlijk bestaan de Brabantse firma vanaf 1979, dat is toch 41 jaar? “Iedere dag de leukste boodschap, al 100 jaar”, is de slogan van de JUMBO die in het verleden het KNMV ONK (nu Dutch Masters of Motocross) steunde. Vandaag de dag is de Veghelse firma nog actief is als sponsor van Jeffrey Herlings, Etienne Bax, Rockstar Energy Husqvarna Factory Nestaan, Husqvarna-JUMBO-BT Racing, Future MX Team, Hutten Metaal Yamaha Racing en Riley Racing-Yamaha.

De eerste JUMBO werd in 1979 opgericht in Tilburg waar Jan Meurs de naam bedacht. Hij ging de strijd aan met een andere supermarkt in Tilburg namelijk Torro. De naam Jumbo (olifant) maakte meer indruk dan de Torro (stier), was zijn simpele redenering.

Slechts vier jaar later werd de winkel van Meurs verkocht aan de familie Van Eerd. Deze familie zorgde ervoor dat er snel meer winkels werden geopend in Zuid-Nederland. Er werden vervolgens meer ketens overgenomen door Van Eerd. Door deze overnames van Super de Boer, Em-Te en C1000 plus de eigen uitbreiding zijn er inmiddels zo’n 700 JUMBO Supermarkten te vinden!

Om het 100-jarige jubileum te vieren moeten wij terug naar 1921 toen Johan van Eerd groothandel in levensmiddelen opende! De eerste supermarkt van de ‘Van Eerd Groep’ werd in 1963 opgericht door Karel van Eerd, de vader van Frits die wij kennen als auto en motorsport liefhebber. Die ‘Kroon’ supermarkt in Schijndel is min of meer het begin van de JUMBO zoals wij die momenteel kennen dankzij de steun aan onze sport.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna, ShotbyBavo & Huub Munsters
Bron: Omroep Brabant