X

Droomdebuut Justin Barcia en GasGas!

Voor het derde jaar op rij heeft Justin Barcia de openingswedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship gewonnen! De GasGas-rijder nam in de eerste ronde de leiding over van Marvin Musquin. Ken Roczen weet tweede te worden voor Musquin die Adam Cianciarulo en Malcolm Stewart voor weet te blijven. Cooper Webb komt als negende over de finish, Eli Tomac kent een zware finale waarin hij veertiende wordt.

De gehele motocross wereld kijkt naar Houston voor de eerste grote wedstrijd van het seizoen. In de finale over 20 minuten en een ronde neemt Musquin de beste start voor Barcia en Justin Brayton. De 28-jarige Barcia voert direct de druk op bij de Fransman en met succes! De GasGas-rijder neemt de leiding over en deze geeft hij niet meer uit handen! Roczen komt als vijfde uit de start en werkt zich snel op naar de tweede plaats. Dan kijkt hij tegen de rug van de leider maar aanvallen zit er dan nog niet in. Met nog vijf minuten te gaan zet de Duitser de aanval in maar Barcia laat zich niet passeren. Weer een ronde later probeert de Honda-rijder het nogmaals maar ook nu blijft Barcia leiden. De 26-jarige Roczen blijft de druk op de ketel houden maar Barcia buigt niet! Hij wint na 2019 en 2020 ook de eerste wedstrijd van het seizoen in 2021. Bijzonder want de laatste keer dat het gebeurde was 25 jaar geleden, toen won Jeremy McGrath de openingswedstrijd in Orlando. De ‘Supercross King´ zegevierde ook in 1994 en 1995.
Cianciarulo heeft even de derde plaats in handen maar de 31-jarige Musquin komt terug. De Fransman komt heel goed voor de dag en hij wordt derde nadat hij in 2020 geen enkele supercross kon rijden door een knieblessure. Nu mag de voormalig wereldkampioen op het podium klimmen! Cianciarulo wordt vierde voor Stewart op de Star Racing-Yamaha. Zijn teamgenoten Dylan Ferrandis (7e) en Aaron Plessinger (8e) finishen ook in de top tien. Zach Osborne wist de heat eerder op de avond te winnen maar nu kwam hij als tiende over de finish.

Uitslag AMA Supercross 450SX #1; Houston, USA:
1 Justin Barcia USA GasGas
2 Ken Roczen D Honda
3 Cooper Webb USA KTM
4 Adam Cianciarulo USA Kawasaki
5 Malcolm Stewart USA Yamaha
6 Justin Brayton USA Honda
7 Dylan Ferrandis F Yamaha
8 Aaron Plessinger USA Yamaha
9 Cooper Webb USA KTM
10 Zach Osborne USA Husqvarna

Tussenstand 450SX na 1 van 17 wedstrijden:
1 Justin Barcia USA GasGas 26
2 Ken Roczen D Honda 23
3 Cooper Webb USA KTM 21
4 Adam Cianciarulo USA Kawasaki 19
5 Malcolm Stewart USA Yamaha 18
6 Justin Brayton USA Honda 17
7 Dylan Ferrandis F Yamaha 16
8 Aaron Plessinger USA Yamaha 15
9 Cooper Webb USA KTM 14
10 Zach Osborne USA Husqvarna 13

De volledige resultaten en de tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE