VIDEO: de mooiste beelden van de Dakar Rally

VIDEO: de mooiste beelden van de Dakar Rally
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen vrijdag finishte de deelnemers hun laatste etappe van de 2021 editie van de Dakar Rally. De strijd om de zege was ongemeen spannend en het was elke dag stuivertje wisselen aan de kop van het klassement. Uiteindelijk trok HRC Hondarijder Kevin Benavides aan het langste eind.

Voor ons Belgen was het zalig om te zien hoe Walter Roelants keihard bleef doorbijten tot in Jeddah en zo de rally kon uitrijden. Hij trok naar Saoedi-Arabië voor zijn verlamde zoon Joël Roelants en om centen in te zamelen voor “To Walk Again”. Helaas kwam er ook slecht nieuws vanuit de woestijn. In de zevende etappe van Ha’il naar Sakaka is de Franse motorrijder Pierre Cherpin ten val gekomen. Hij liep daarbij een hoofdtrauma op en overleed aan zijn verwondingen toen hij werd overgevlogen naar een Frans ziekenhuis. Cherpin werd 52 jaar.

In de video zie je een samenvatting van de mooiste beelden van de Dakar Rally bij de motoren.

Uw reacties