X

Yamaha en Fantic krijgen Motori Minarelli in handen.

Fantic Motor en Yamaha Motor Europe hebben een deal afgesloten met Motori Minarelli. Fantic neemt alle aandelen over van Minarelli waardoor de fabrikanten van motorblokjes nu volledig in handen komt van Fantic Motor en Yamaha.

De operatie zal zorgen voor een versterking van de bestaande synergie tussen Yamaha Motor Europe en Fantic Motor om de samenwerking tussen beide bedrijven naar een hoger niveau te tillen op het gebied van motoren en e-mobiliteit.

“De versterking van het partnerschap met Yamaha Motor Europe en de overname van Motori Minarelli vormen voor Fantic Motor een belangrijke stap om onze positie als technologisch leider in de productie van motorfietsen, e-bikes en e-mobiliteitsproducten in Italië verder te versterken”, aldus Mariano Roman, CEO van Fantic Motor. “We zullen samenwerken om de knowhow van Motori Minarelli op het gebied van motoren en e-powertrain verder te vergroten, het productiegamma te verbreden en de klanten van Motori Minarelli concurrerende, geavanceerde technologische aandrijflijnen aan te bieden, terwijl het huidige werkgelegenheidsniveau behouden blijft”.

“We zijn bijzonder tevreden over de afronding van dit belangrijke partnerschap”, aldus Eric de Seynes, President van Yamaha Motor Europe. “Het lange termijn partnerschap tussen Yamaha Motor Europe en Fantic Motor zal de voorwaarden scheppen voor een vlotte overgang naar het nieuwe businessplan en zal Motori Minarelli in staat stellen zijn missie voort te zetten met behoud van zijn identiteit. De deal zal ook een sterke toekomst voor Motori Minarelli binnen de Italiaanse industrie creëren, waardoor het bedrijf perfect gepositioneerd is om nieuwe bedrijfsactiviteiten te implementeren en het aanbod uit te breiden”.

Dit partnerschap – gebaseerd op de gemeenschappelijke kernwaarden van eerlijkheid, consistentie, innovatie en productuitmuntendheid – creëert sterkere synergieën tussen de diepgaande marktkennis, creativiteit en proactiviteit van Fantic Motor, en de reputatie van Yamaha Motor, state of the art kwaliteit en sterke productie-expertise.