GasGas MX2 fabrieksteam kiest voor Shot

GasGas MX2 fabrieksteam kiest voor Shot
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Shot Race Gear kondigt met trots een nieuwe, meerjarige samenwerking met DIGA Procross GASGAS Factory Racing MX2 aan. Het ambitieuze, jonge Duitse team uit Keulen zal het tegen de gevestigde waarden opnemen met rijdersduo Isak Gifting (20) en Simon Längenfelder (16).

In hun derde volledige WK seizoen -het eerste op GASGAS- zette teammanager Justin Amian enkele nieuwe mijlpalen neer. GP rookie Längenfelder ging in 2020 sterk van start op de MC250: hij reed naar zijn eerste top-5 WK reeks, haalde de top-10 in een GP eindstand en pakte een welverdiend podium tijdens de Tsjechische kampioenschapsronde van Dalečín.

Hoewel het seizoen van het Duitse toptalent voortijdig ten einde kwam door ‘n blessure reed invaller Isak Gifting zich verrassend sterk in de kijker in de tweede helft van het MX2 wereldkampioenschap. De meervoudige Zweedse kampioen maakte dan ook schijnbaar moeiteloos de overstap van de EMX250 naar de GP’s. Isak liet verschillende top-5 noteringen in de eindstand optekenen en eindigde tweede in de afsluitende manche van Lommel III.

Isak Gifting: “Als rijder let ik vooral op drie aspecten voor mijn crosskledij: ze moeten licht, dun en flexibel zijn. Zodra je de Shot Aerolite broek aantrekt, voel je dat ze super comfortabel zit en goed aanpast dankzij de stretch stof. Dat is precies wat ik wil! Je wordt op geen enkele manier belemmerd zodat je helemaal vrij bent om er voor te gaan. Ik ben vereerd dat ik nu deel uit maa van de Shot familie.”

Simon Längenfelder: “Het is gaaf om het seizoen te beginnen met een nieuwe look. De stijl van onze nieuwe uitrusting is echt vet! Maar ik vind het vooral super als crosskledij je beter maakt op de motor. De Shot Aerolite shirts zijn super licht en ademend wat een enorm verschil maakt in warme omstandigheden. Persoonlijk hou ik er van dat je zoveel mogelijk voelt wat er met de motor gebeurt. Door dunne lagen stof en lichtgewicht materialen kan je zo helemaal focussen op het rijden.”


Ghislain Huot, CEO Shot Race Gear: “We zijn erg opgetogen dat we met DIGA Procross GASGAS Factory Racing in het WK MX2 uitkomen. Bovendien hebben we ook veel gemeen: onze passie voor motorcross en presteren en organisaties zijn allebei gebouwen op een hechte, familiale band. Van hun rijden en hun enthousiasme zie je hoeveel competitie betekent voor Simon, Isak en het hele team. Het is geweldig om dit mooie avontuur te delen met zo’n getalenteerde en professionele groep mensen.”

Justin Amian, teammanager DIGA Procross GASGAS Factory Racing MX2: “Sinds we begonnen met ons eigen team hebben we altijd hard gewerkt om elk seizoen een steeds hoger niveau te halen. Om die doelen na te steven samen met partners die dezelfde visie hebben, is de beste motivatie voor iedereen in ons team! We zijn trots dat we ’n merk dat zo bekend en succesvol als Shot Race Gear mogen vertegenwoordigen. Als we achter het starthek staan voor de eerste GP in Oss zullen we zeker zijn dat we me de best presterende en strakste setup van start gaan.”

Foto’s: shotbyBavo

LEES MEER  Kevin Horgmo maakt WK rentree met F&H Kawasaki

Uw reacties

Ook te lezen

 • Walter Roelants voor tweede keer naar Dakar Rally

  Walter Roelants voor tweede keer naar Dakar Rally

  Na de zware vorige editie van de Dakar Rally leek het erop dat Walter Roelants genoegen zou nemen met één deelname. Hij reed toen de race uit en vestigde meteen …
 • Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Na Lukas Spigleer en Jens Walvoort zal ook Kelton Gwyther voor Motor2000 KTM Racing Team blijven uitkomen. De Brit zal uitkomen op een SX250F in het Europees Kampioenschap 250cc, KNMV …
 • FOTO: XL Gallery SX Paris

  FOTO: XL Gallery SX Paris

  Fotograaf Christophe Desmet snelde per TGV naar dé Europese top-Supercross bij uitstek en selecteerde speciaal voor jou deze fijne galerij. Nagenieten van de 38ste Supercross van Parijs! LEES MEER  Wilson …
 • VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  Terwijl heel wat collega’s genieten van een welverdiende vakantie heeft kersvers MXGP wereldkampioen Jeffrey Herlings (27) de blik al op 2022 gericht. Net zoals in de MX2 komt KTM voor …