X

Lawrence wint zijn tweede supercross

In Orlando heeft Jett Lawrence zijn tweede supercross-overwinning weten te pakken. De Australiër deed dat op dezelfde manier als zijn eerste overwinning. De Honda-rijder nam de leiding en dag deze niet meer uit handen. Colt Nichols werd tweede voor teamgenoot Christian Craig die via de laatste kans in de finale kwam. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Nichols tien punten voorsprong op zijn Yamaha-collega.

In zijn heat race is Craig hard ten val gekomen en daarbij heeft hij zijn arm bezeerd. Via een overwinning in de laatste kans plaatst hij zich nog via de finale waarin hij hard zal moeten werken om de titelstrijd in leven te houden. In het  Camping World Stadium neemt Lawrence de beste start voor Nichols en Grant Harlan. Kevin Moranz volgt op de vierde plaats voor Craig. Vooraan geen problemen voor Lawrence die zonder veel problemen de leiding vast weet te houden tot de finishvlag valt. Nichols wordt tweede en hij heeft nog een spannend momentje voor en op de grote triple. Gelukkig blijft hij op de motor zitten en scoort hij de tweede plaats voor Craig die op ruime afstand derde wordt. Jo Shimoda en Mitchell Oldenburg maken de top vijf compleet.

Op 24 april, over 10 weken, gaat dit kampioenschap pas weer verder in Salt Lake City, een week later is de finale eveneens in het Rice-Eccles Stadium.

Uitslag AMA Supercross 250SX EastCoast #7; Indianapolis, USA:
1. Jett Lawrence Aus Honda
2. Colt Nichols USA Yamaha
3. Christian Craig USA Yamaha
4. Jo Shimoda Jap Kawasaki
5. Mitchell Oldenburg USA Honda
6. Joshua Varize USA KTM
7. Kevin Moranz USA KTM
8. Josh Osby USA Honda
9. Hunter Schlosser USA Yamaha
10. Logan Karnow USA Kawasaki

Tussenstand 250SX EastCoast na 7 van 9 wedstrijden:
1. Colt Nichols USA Yamaha 166
2. Christian Craig USA Yamaha 156
3. Jo Shimoda Jap Kawasaki 138
4. Jett Lawrence Aus Honda 128
5. Josh Osby USA Honda 103
6. Michael Mosiman USA GasGas 97
7. Mitchell Oldenburg USA Honda 91
8. Joshua Varize USA KTM 81
9. Thomas Do F KTM 74
10. Grant Harlan USA Honda 71

De volledige tussenstand vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #SupercrossLIVE