Parts Europa gaat E-MTB’s van Intense verdelen

Parts Europa gaat E-MTB’s van Intense verdelen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Parts Europe, de bekende groothandelaar van motoronderdelen gaat voortaan de elektrische mountainbikes van het merk Intense verdelen. Zij worden de exclusieve distributeur van de Tazer MX PRO eMTB in heel Europa door middel van een samenwerkingsverband met Intense Europe.

Het nieuwe partnerschap bouwt voort op een bestaande samenwerking tussen Intense en moederbedrijf LeMans Corporation/Parts Unlimited in Noord-Amerika. Parts Europe zal deze nieuwe high-end eMTB exclusief aanbieden aan een select aantal off-road dealers die in de eMTB-wereld willen stappen, en aan motorfietsdealers die al met e-bikes werken. Anthony Damevin, Purchasing Manager van Parts Europe licht toe: “Wij zijn vastbesloten om de deelnemende dealers dezelfde betrouwbare service te bieden die zij reeds hebben ervaren in de motorsector.

De wortels van Intense liggen diep in de wereld van het mountainbiken, maar ze zijn ook vanaf het begin beïnvloed door de motorcross-scene. De oorspronkelijke ontwerpen van Intense-oprichter en CEO Jeff Steber in het begin van de jaren negentig werden zelfs sterk beïnvloed door zijn kennis van en liefde voor MX-motoren. Bekende namen als Mike Metzger, Jeff Emig en Shaun Palmer maakten in de begindagen deel uit van de geschiedenis van Intense. Onlangs heeft Aaron Gwin zich ook aangesloten bij het Intense Factory Racing team. De nu meervoudig MTB-wereldbekerwinnaar reed in zijn beginjaren MX in de VS. Intense is deels eigendom van viervoudig Supercross- en drievoudig Motocross National Kampioen Ryan Dungey.

De pedaal ondersteunde Tazer MX PRO is gebaseerd op de met 155mm veerweg uitgeruste Tazer eBike. Wat het MX-model echter onderscheidt, is het op MX geïnspireerde onderdelenpakket dat voor elke MX-fan gemakkelijk herkenbaar is. De Tazer MX PRO bevat producten van Öhlins, Renthal, Magura en ODI… allemaal grote namen in de MX-wereld. Dit alles wordt aangevuld met Shimano’s nieuwe EP8-motor en aandrijflijn, en andere topklasse-componenten. De Öhlins TTX 22 M schokdemper en de DH38 met 170mm veerweg maken het uiterlijk van de MX compleet.

LEES MEER  MXGP Trentino II : de live timing

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  Ook de 15de ronde van het WK motorcross zorgde weer voor onverwachte ontwikkelingen. WK leider Jeffrey Herlings begon zijn dag in Arco di Trento met ‘n voorsprong van 24 punten …
 • Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Afgelopen zondag kwam Antonio Cairoli niet tot scoren maar vandaag wint de Italiaan voor eigen publiek. De 36-jarige crosser wordt derde en eerste wat hem zijn 94e GP-overwinning oplevert. Tim …
 • Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Een bijzondere dag voor Rene Hofer en Oostenrijk want de eerste MX2 Grand Prix overwinning voor beide is een feit. Met een vierde en eerste plaats wint de 19-jarige crosser …
 • Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Een zeldzame fout van Jeffrey Herlings heeft ervoor gezorgd dat de KTM-rijder niet aan de finish! De Brabander komt tijdens de eerste manche van de vijftiende GP van het seizoen …