Parts Europa gaat E-MTB’s van Intense verdelen

Parts Europa gaat E-MTB’s van Intense verdelen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Parts Europe, de bekende groothandelaar van motoronderdelen gaat voortaan de elektrische mountainbikes van het merk Intense verdelen. Zij worden de exclusieve distributeur van de Tazer MX PRO eMTB in heel Europa door middel van een samenwerkingsverband met Intense Europe.

Het nieuwe partnerschap bouwt voort op een bestaande samenwerking tussen Intense en moederbedrijf LeMans Corporation/Parts Unlimited in Noord-Amerika. Parts Europe zal deze nieuwe high-end eMTB exclusief aanbieden aan een select aantal off-road dealers die in de eMTB-wereld willen stappen, en aan motorfietsdealers die al met e-bikes werken. Anthony Damevin, Purchasing Manager van Parts Europe licht toe: “Wij zijn vastbesloten om de deelnemende dealers dezelfde betrouwbare service te bieden die zij reeds hebben ervaren in de motorsector.

De wortels van Intense liggen diep in de wereld van het mountainbiken, maar ze zijn ook vanaf het begin beïnvloed door de motorcross-scene. De oorspronkelijke ontwerpen van Intense-oprichter en CEO Jeff Steber in het begin van de jaren negentig werden zelfs sterk beïnvloed door zijn kennis van en liefde voor MX-motoren. Bekende namen als Mike Metzger, Jeff Emig en Shaun Palmer maakten in de begindagen deel uit van de geschiedenis van Intense. Onlangs heeft Aaron Gwin zich ook aangesloten bij het Intense Factory Racing team. De nu meervoudig MTB-wereldbekerwinnaar reed in zijn beginjaren MX in de VS. Intense is deels eigendom van viervoudig Supercross- en drievoudig Motocross National Kampioen Ryan Dungey.

De pedaal ondersteunde Tazer MX PRO is gebaseerd op de met 155mm veerweg uitgeruste Tazer eBike. Wat het MX-model echter onderscheidt, is het op MX geïnspireerde onderdelenpakket dat voor elke MX-fan gemakkelijk herkenbaar is. De Tazer MX PRO bevat producten van Öhlins, Renthal, Magura en ODI… allemaal grote namen in de MX-wereld. Dit alles wordt aangevuld met Shimano’s nieuwe EP8-motor en aandrijflijn, en andere topklasse-componenten. De Öhlins TTX 22 M schokdemper en de DH38 met 170mm veerweg maken het uiterlijk van de MX compleet.

LEES MEER  Download de GRATIS 2021 MXGP gids!

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Download de GRATIS 2021 MXGP gids!

  Download de GRATIS 2021 MXGP gids!

  Veel fans houden er van om tijdens een TV-uitzending nog snel iets op te zoeken. Informatie over een rijder of team, statistieken, waar je MXGP kan zien of zelfs het …
 • Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  MXGP titelkandidaat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) sprak vandaag exclusief met Paul Malin in de MXGP TV studio show. The Bullet had het over zijn voorbereiding en hoe hij naar …
 • VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  MXGP-TV commentator Paul Malin sprak deze namiddag met Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2). Jago’s kniekwetsuur zorgde deze week voor opschudding, want eerst leek het er op dat de …
 • FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  Vooraleer het WK motorcross morgen écht van start gaat, hadden de rijders nog één dagje relatieve rust. Aangezien alles sessies morgen worden afgewerkt, hadden de piloten vandaag alleen media-verplichtingen op …