Batterijfabrikant Varta gaat samenwerken met Pierer Mobility

Batterijfabrikant Varta gaat samenwerken met Pierer Mobility
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De twee Oostenrijkse ondernemers Stefan Pierer en Michael Tojner willen hun samenwerking in de e-mobiliteitssector intensiveren en zo een sterk signaal in en vanuit Europa afgeven. VARTA en KTM gaan samen hoog-efficiënte accusystemen ontwikkelen.

VARTA AG is de toonaangevende Europese fabrikant van Li-ion-cellen en de wereldwijde leider op het gebied van innovatie en technologie. PIERER Mobility AG is met de merken KTM, Husqvarna en GASGAS de grootste Europese fabrikant van gemotoriseerde tweewielers. De twee partners zien een groot potentieel in de ontwikkeling van een platformbatterij voor lichte elektrische voertuigen op het gebied van 48 Volt technologie met piekvermogens tot ca. 20kW.

Met Varta Innovation in Graz zijn we sterk gepositioneerd voor materiaalonderzoek en -ontwikkeling op Varta AG in Oostenrijk. Het terrein wordt grootschalig uitgebreid om de ontwikkeling van grote batterijcelformaten voor elektromobiliteit“, zegt Michael Tojner, CEO van het Montana Tech Components AG, een groep van ondernemingen en meerderheidsaandeelhouder van VARTA AG.

Door onze innovatiekracht zien wij onszelf als technologieleider in de tweewielersector in Europa en willen vooral de koers uitzetten in de ontwikkeling van elektrische voertuigen op twee wielen“, zegt Stefan Pierer, CEO van Pierer Mobility AG. Het zwaartepunt van de samenwerking tussen VARTA en KTM ligt bij de ontwikkeling en industrialisatie van laagspanningsbatterijplatforms voor voertuigen van 250 watt tot 20 kilowatt piekvermogen, met een hoog bereik en prestaties.

Er wordt met name samengewerkt op de volgende gebieden:

  • Onderzoek, ontwikkeling en productie
  • Gezamenlijke marketing- en verkoopactiviteiten
  • Terugname, recycling en tweede leven van batterijen

Uw reacties

Ook te lezen