X

Binnenkort verwacht: de Sur-Ron Storm Bee elektrische crosser

De race naar elektrisch crossen is ingezet, zoveel is duidelijk. Sur-Ron heeft op enkele jaren tijd een goede reputatie opgebouwd met hun elektrische machines die we kunnen catalogeren onder de noemer freeride. Maar het merk ontwikkelde intussen een model voor het serieuzere werk.

De Storm Bee zou er komen in het tweede kwartaal van 2021 en legt de lat wat hoger. Het is nog wat gissen naar wat deze elektrische machine allemaal in zijn mars heeft maar aan de looks te zien neigt hij steeds meer naar een volbloed crossmotor. Er wordt gesproken van 520 Nm torque aan het achterwiel waarbij wij hardop gaan dromen over hoe krachtig dit ding wel zou zijn. Er zou ook een straatlegale versie uitkomen van deze Sur-Ron.

Het merk investeerde alvast stevig in elektrisch rijden want 30 miljoen dollar werd er al in het bedrijf gestoken voor de ontwikkeling van de nieuwe technologie. Segway is trouwens één van die investeerders. De prijzen worden kortelings bekend gemaakt en MXMag zal er als de kippen bij zijn om de nieuweling aan een grondige test te onderwerpen.