X

Nieuwe look voor de Gaerne SG-12 laarzen

Gaerne is sinds jaar en dag een straf merk in motorcrosslaarzen. Het paradepaardje van Gaerne is de SG-12 en die krijgt nu een nieuwe look. Die is er nu ook in de Grey Magnesium White kleur. De prijs van deze laars is 549€. Kijk hier naar de nieuwe kenmerken.

Dual Stage Pivot System — Dit revolutionaire nieuwe systeem is gepatenteerd en exclusief voor Gaerne en gaat zeker een hit worden. Het eerste draaipunt is bevestigd aan de “Razorback”. Dit zorgt voor een stijf onderdeel dat een sterke zijdelingse steun biedt terwijl een glide-plate het bovendeel in een stevige en rechtopstaande positie houdt. Het tweede draaipunt is bevestigd op een glijder die de voet van de rijder een natuurlijk gevoel geeft op de voetsteunen bij het schakelen of remmen. Het zal echter schokken absorberen in het geval van een te hoge sprong of in het geval van ongewenste compressie.

Grip Guard — Aan de binnenzijde van de laars zit de geheel nieuwe rubberen “Grip Guard”. U voelt de uitzonderlijke grip en biedt tevens een hittebestendige padding tegen uw binnenbeen.

Voorplaat/Scheenbeschermer — Deze nieuwe thermoplastische scheenbeschermer is anatomisch gevormd voor een perfecte pasvorm. Door het verwijderen van drie schroeven kan een rijder de opening ook breder maken om een groter been- of knie-brace te plaatsen.

Sluiting systeem — De SG-12 maakt gebruik van vier lichtgewicht gespen die worden bevestigd aan een verstelbare riem. Dit is een “beproefd” systeem dat de rijder “Easy in” en “Easy out” non failure systeem biedt. Keeping it simple!

Gaiter — Gemaakt van een nieuwe Zwitserse ademende stof genaamd Acronos, de gaiter is zeer rekbaar, maar heeft de perfecte vorm om het zand en vuil buiten te houden.

Binnenvoering — Aan de binnenkant vindt u de beroemde “Gaerne Memory Cell Foam” – bekend om het meest comfortabele gevoel en pasvorm rit na rit.

Heel Cup — De nieuwe hielcup is ontworpen om schokken te absorberen in het geval van een achterwaartse compressie. Hij dient ook als een mooie plek om het nieuwe “G” logo te showcasen!

Toe-Box — Dit nieuwe ontwerp heeft een slankere vorm in het teengedeelte voor een beter gevoel van de versnellingspook en de bedieningselementen van de motor. Het gehele gebied is omhuld door een nieuw kunststof materiaal dat lichter is en meer comfort en gevoel voor de motor geeft.

Toe cap — De geheel nieuw gevormde toecap is ontworpen en versterkt om een nieuwe “stoerdere” look te geven.

Zool — Voor de SG-12 zult u een nieuw ontwerp ontdekken. Deze zool is nieuw qua look, maar gebruikt nog steeds het Gaerne “Dual Composite” anti-shock rubber dat Gaerne zolen wereldberoemd heeft gemaakt.

Binnenzool — In de laars vindt u een geheel nieuw voetbed dat speciaal is gevormd om de voet goed te ondersteunen. In het achterste gedeelte van het voetbed is een nieuw schokabsorberend materiaal gebruikt. En in het voorste gedeelte is de constructie zo gemaakt dat de voet kan ventileren.

Gaerne Supercross Schacht — Dit is de beste schacht die er te koop is en is zowel lichter als sterker.