X

Hoogdag voor Maggiora Park!

Het was vandaag een historische dag in Maggiora! Voor het eerst in vijf jaar opende het wereldberoemde circuit opnieuw zijn deuren. De eerste ronde van het Italiaanse MX Prestige kampioenschap kan bovendien rekenen op verschillende uitzonderlijke attracties…

Wedstrijdleider ‘ad hoc’ Alex Puzar, luidde met een vlaggenzwaai een nieuw tijdperk in. De tweevoudige wereldkampioen was lang niet de enige ster. MotoGP vedette Andrea Dovizioso, MX of Nations legende Gautier Paulin en Stefano Avandero, voorzitter van A Sport Grouop dat het circuit uitbaat, allemaal reden ze met plezier op de fenomenale omloop in noord-Italië!



Dat de meest iconische, historische en prestigieuze motorcrossbaan weer ‘back in business’, zullen we geweten hebben. Na de opener van het Italiaanse Prestige Motocross Kampioenschap morgen met als super-wildcard MXGP wereldkampioen Tim Gajser,  volgen het EK voor oldtimers en de Italiaanse MXGP, die gepland is voor 4 juli. Maggiora Park kijkt echter verder dan motorcross en wil zich ook ontwikkelen op het vlak van e-bikes.

Stefano Avandero, voorzitter van A Sport Group: “Het was een fantastische dag van sport en plezier met vrienden. Ik dank Alex, Andrea, Gautier en Giacomo dat ze hier vandaag aanwezig waren en dat ze zo’n belangrijk moment met ons wilden delen. Het zijn vijf zeer veeleisende en moeilijke jaren geweest, maar door onze vasthoudendheid zijn we erin geslaagd onsdoel te bereiken. Deze dag is slechts de eerste van vele andere die nog zullen komen en het is een belangrijk signaal in een moeilijke tijd voor iedereen. Ik wil de hele groep mensen bedanken waarmee ik samenwerk, samen zijn we één team!”

Alessandro Puzar: “Hier terugkomen is altijd geweldig. In Maggiora werd ik dertig jaar geleden de Alex Puzar die crossfans leerde kennen en gaf ik echt een wending aan mijn carrière. Helaas kon ik vandaag niet de baan op vanwege een blessure, maar zelfs als toeschouwer zou ik het voor niets ter wereld willen missen om hier te zijn. Ik bedank Stefano dan ook voor de uitnodiging.”



Andrea Dovizioso: “Het is vandaag de dag moeilijk om een circuit van dit niveau te vinden en om in Maggiora te rijden samen met rijders als Paulin en Gajser was gewoonweg fantastisch. Voor mij was het de eerste keer op dit circuit en het was een perfecte dag, waarin ik ook iets van anderen heb kunnen leren, waarbij ik constant probeerde mezelf te verbeteren.”

Gautier Paulin: “Hier zijn vandaag is echt ongelooflijk, want ik keer terug naar een circuit waar ik zowel een GP  als een MX of the Nations heb gewonnen. Het is fantastisch om een circuit te zien dat opengaat in een periode waarin ze meestal sluiten. De hele A Sports Group heeft geweldig werk geleverd en ik ben blij dat Stefano en de jongens van Maggiora PArk er alles aan gedaan hebben om weer open te gaan, het is een geweldig signaal in zo’n periode als deze.”

Giacomo Nizzolo: “Het is een genoegen en een eer om hier te zijn bij de officiële heropening van de baan en om het te kunnen delen met rijders van dit niveau is nog beter. Voor mij vertegenwoordigt Maggiora de tempel van de Motocross, een plek die ik al waardeerde toen ik klein was; om vandaag te kunnen rijden was een fantastische emotie.”