Husqvarna stelt slimme 2022 crossers voor

Husqvarna stelt slimme 2022 crossers voor
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Slimmer rijden met de 2022 Husqvarna crossmotoren. Het zijn niet onze woorden, maar zo prijst HVA haar nieuwe lichting tweetakt (TC) en viertakt (FC) motoren aan! Naast een gewijzigd uiterlijk moeten de nieuwelingen het vooral hebben van subtiele  verfijningen.

Husqvarna Motorcycles stelt ‘n lineup van maar liefst negen motorfietsen  voor. Het competitiegerichte 2-takt en 4-takt gamma herken je, aan de Zweeds geïnspireerde donkerblauwe en witte graphics. Ontwikkeld om superieure rijervaringen te creëren voor racers van alle leeftijden, bieden alle modellen compromisloze vermogen-gewicht prestaties, samen met toonaangevende ergonomie en esthetiek, en uitzonderlijke rijeigenschappen.


Samen met het nieuwe donkerblauwe en witte kleurenschema heeft Husqvarna Motorcycles de duurzaamheid van alle full-size TC- en FC-machines verbeterd door elk model nu te voorzien van een hydraulisch koppelingssysteem van Brembo. Het hoogwaardige onderdeel is grondig getest in de racerij om een gelijkmatige slijtage, een vrijwel onderhoudsvrije en perfecte werking onder alle omstandigheden te garanderen.

De 2022 motorcrossmodellen zijn uitgerust met toonaangevende WP-vering, die rijders van elk niveau een nauwkeurig rijgedrag garandeert en garant staat voor uitzonderlijke controle. De sterk instelbare WP XACT-vork met AER-technologie is voorzien van een gekapselde luchtveer en een oliekamer onder druk voor een consistente demping in ruw terrein. De WP XACT schokdemper met wrijvingsarme afdichtingen zorgt in aanvulling op de vork voor een optimale performance van het achterwiel, ongeacht de ondergrond.


Met uitzonderlijk vermogen en superieure rijeigenschappen blijft de TC-reeks de keuze van de racers als het op 2-takt machines aankomt. De TC 125 en TC 250 hebben compacte, krachtige motoren en zijn moderne motorfietsen die onder alle omstandigheden pure intensiteit en ongelooflijke ervaringen op het circuit bieden.

LEES MEER  2022 Husqvarna enduro's: klaar voor elke uitdaging!

Husqvarna Motorcycles 4-takt machines zijn ontworpen om de concurrentie voor te blijven en zijn uitgerust met lichte en compacte motoren die toonaangevend vermogen leveren en een ongelooflijke wendbaarheid garanderen, in combinatie met een progressieve en consistente vering. Exclusief voor zowel de FC 250 als de FC 350 is er in 2022 een nieuw frictielager op de as van de contra-balancer aangebracht, waardoor de duurzaamheid van de viertaktmotoren met hoog toerental toeneemt.

Technische hoogtepunten 2022:

 • Het nieuwe, krachtige hydraulische koppelingssysteem van Brembo garandeert een gelijkmatige slijtage, een vrijwel onderhoudsvrije en perfecte werking onder alle omstandigheden
 • Nieuw Zweeds geïnspireerde donkerblauwe en witte graphics zorgen voor opvallende nieuwe look
 • WP XACT vork met AER-technologie – optimale prestaties en een laag gewicht
 • WP XACT-schokdemper met wrijvingsarme afdichtingen
 • Zadel overtrek met hoge grip textuur
 • Progressieve aankleding voor optimale ergonomie
 • Chroom-molybdeen stalen frame met nauwkeurig ontworpen buig eigenschappen
 • Innovatief tweedelig composiet subframe ontwerp
 • Verwisselbaar luchtfilter side panel op FC-modellen voor geoptimaliseerde luchtstroom
 • CNC-bewerkte Triple clamps
 • Brembo-remklauwen en hoogwaardige remschijven combineren superieure remkracht met geweldige controle en vertrouwen
 • Tractie- en launch control met geavanceerde instellingen (4-takt)
 • Elektrische starter voor gemakkelijk starten wanneer de tijd dringt
 • Lichtgewicht Li-ion 2.0 Ah batterij
 • ProTaper stuur
 • Progressief gasklepmechanisme en ODI-grips zorgen voor een instelbaar gasklepverloop en een eenvoudige montage van de handvatten
 • Laser gegraveerde D.I.D. wielen
 • Versnellingsbakken geproduceerd door Pankl Racing Systems

Uw reacties