X

Ken Roczen: “Wat een teleurstelling, alweer!”

Ken Roczen wordt ook dit jaar geen 450 Supercross-kampioen, tenzij het kampioenschap nog drastische gebeurtenissen ondergaat. De Duitser had alle troeven in handen om van 2021 zijn jaar te maken. Zelfs een in topvorm verkerende Cooper Webb was niet genoeg om Roczen alle hoop te doen verliezen.

Na vele weken zonder succes keerde hij ijzersterk terug met de overwinning in Atlanta. Met nog 3 races te gaan was alles nog mogelijk voor de Honda HRC-rijder die dichter dan ooit bij een eerste titel in de Amerikaanse Supercross-klasse was. Helaas, in de laatste twee finales, verloor Roczen alles. Zowel in Atlanta 3 als in Salt Lake City op zaterdag crashte hij terwijl hij de finale aanvoerde, waardoor hij de kans liet glippen om terug te komen tot op 10 punten van Webb. Een situatie die de KTM-rijder onder druk zou hebben gezet, waardoor de finale van aanstaande zaterdag 1 mei er heel anders zou kunnen uitzien. Dat zal helaas niet het geval zijn. Als Roczen wint, hoeft Webb nog maar 4 punten te scoren om zijn tweede SX450-kroon te winnen.

Wat een teleurstelling, alweer!“, merkte de Duitser op. “Ik nam de beste start, ik vergrootte de voorsprong, maar door een fout van mijn kant viel ik weer. Ik startte in 6e positie en ik kon niet beter aan de finish. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is een schande. Ik val veel op het moment, wat normaal niet mijn stijl is. Ik doe er alles aan om mezelf en mijn team naar de top van het podium te krijgen, maar het is duidelijk dat het op dit moment niet goed gaat.

Ken Roczen verkaste in 2012 naar de VS om er deel te nemen aan de Supercross. In 2013 werd hij West Coast kampioen in de 250SX en stapte nadien over naar de 450SX. Sindsdien vecht hij elk jaar voor die begeerde eerste titel maar dat lukte vooralsnog niet. Hij botste telkens op sterke tegenstanders zoals Ryan Villopoto of Ryan Dungey en kreeg ook nog af te rekenen met een zware armblessure die hem bijna zijn carrière kostte.