X

Malcolm Stewart over zijn eerste 450SX podium

In Salt Lake City wist Malcolm Stewart zijn eerste podiumplaats te pakken in de 450SX. De Yamaha-rijder werd derde in het Rice-Eccles Stadium. De voormalige EastCoast kampioen en zijn teamgenoten bij Star Racing-Monster Energy-Yamaha doen hier hun verhaal.

Malcolm Stewart:
“Het was een fantastische dag! Ik voelde me goed en reed de hele dag goed en liet de race maar naar me toe komen. Ik had niet de beste start in de finale, maar ik wist de wedstrijd goed op de bouwen. Met Webb en Anderson had ik een heftig duel. Ik was echt sterk in de ‘whoops’ vanavond en ook in het deel bij de monteurs bleef terrein winnen. Ik ben gewoon zo blij dat ik op het podium sta. Ik was er al een paar keer dichtbij en nu is het gelukt! Het is een droom die uitkomt. Het is een van die momenten die ik nooit zal vergeten. Iedereen zegt dat het na je eerste gemakkelijker gaat, dus er moeten er nog vele volgen.”

Dylan Ferrandis:
“Het was een zware dag. We hebben deze week enkele wijzigingen aangebracht om de motor te verbeteren. Dat bleek niet te werken in de training waardoor dat voor nog meer werk zorgde. Gelukkig wisten wij het juiste te vinden waardoor ik met vertrouwen de finale in ging. Mijn start was goed maar na een botsing met Anderson verloor ik plaatsen. Ik maakte een paar goede passes en kwam terug naar de vierde plaats. Over het algemeen is het een goed resultaat en we hopen volgend weekend het seizoen af te sluiten op het podium.”

Aaron Plessinger:
“De dag begon een beetje traag, ik worstelde met de afstelling van de fiets maar gelukkig werd in de vierde in de heat race. De start van de finale was redelijk waardoor ik in het middenveld kwam. Ik liep zelfs even in op Dylan, maar passeren wilde mij niet lukken. Toen maakte ik een paar idiote fouten en eindigde als achtste.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha