Eli Tomac verloor zijn titel, hier zijn verhaal

Eli Tomac verloor zijn titel, hier zijn verhaal
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De titel is weg, Eli Tomac moest zijn titel verdedigen maar de Kawasaki-rijder had dit jaar geen kans tegen Cooper Webb. Tijdens de laatste wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship kwam Tomac niet verder dan de negende plaats. Hier blikt hij terug op Salt Lake City 2.

Eli Tomac:
“Het circuit was voor smorgens heel erg glad maar gelukkig werd beter en beter naarmate de dag vorderde. Ik kende een goede start in mijn heat race, waardoor ik na de leiding te hebben gepakt een kleine voorsprong kon pakken. Dat gaf mijn vertrouwen voor de finale maar deze liep minder goed. Helaas kende ik niet de beste start en werd ik vooraan afgesneden door de rijders. Ik raakte in het middenveld en daar kwam ik maar heel moeilijk doorheen. Een kleine schuiver deed mijn opmars natuurlijk ook geen goed. De negende plaats is niet zoals wij het seizoen graag wilde afsluiten. Hoewel winnen altijd het doel is, ben ik erg trots om als derde in het klassement van het 450SX kampioenschap te eindigen. Ik kijk erg uit naar de ‘Nationals’ die later deze maand beginnen in Pala.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: RaceKawasaki

Uw reacties