Geen BK oldtimercross dit jaar, wel een BOTC Cup 2021

Geen BK oldtimercross dit jaar, wel een BOTC Cup 2021
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het overlegcomité besliste eerder dat buitensportactiviteiten vanaf 1 juli kunnen onder twee voorwaarden: minder dan 500 patiënten op de intensive care afdeling van de Belgische ziekenhuizen en dat 6 op 10 volwassenen hun eerste vaccin hebben gehad. Het lijkt erop dat we deze drempels zullen behalen waardoor motorcrosswedstrijden werkelijkheid kunnen worden met een maximum aantal van 2500 personen op het evenement.

Er zijn echter ook de lokale formaliteiten waardoor er op korte termijn een vergunning dient afgeleverd te worden door de gemeentebesturen. Of dit in alle gevallen lukt is nog maar de vraag. Ook is er onduidelijkheid over het feit of er een feesttent mag geplaatst worden op het evenement en indien het mag, welke coronaregels rond afstand houden en bubbels zijn dan van toepassing?

Er zijn dus heel wat onzekerheden waardoor er unaniem beslist is om in 2021 geen BK oldtimercross te organiseren. Het aantal wedstrijden dat deel zou kunnen uitmaken van de competitie is zo onzeker dat een ordentelijk BK niet haalbaar was. Daarom zal er dit jaar een alternatief zijn met de naam BOTC Cup 2021. Deze alternatieve competitie dient om de overgang te maken naar een weer normale toestand in 2022. Onze collega’s van MXVintage vertellen er meer over in hun artikel over dit item.

De voorlopige kalender van de BOTC Cup 2021

 • 03 juli Genk                   VMCF
 • 10 juli Retie     (tbv)      VLM
 • 17 juli reservedatum
 • 24 juli Pulderbos           VLM
 • 31 juli Warsage  (tbv)    VMCF
 • 07 augustus Koningshooikt  VMCF
 • 21 augustus Kampenhout      VLM
 • 28 augustus Huldenberg (tbv) VMCF
 • 04 september Kersbeek     VMCF
 • 18 september Broechem    VLM
 • 25 september Wambeek  (finale)  VMCF
LEES MEER  VIDEO: Hunter en Jett Lawrence proberen een CR500

TBV= te bevestigen

Foto: Carolien Kenis

Uw reacties

Ook te lezen