Kijktip: Buurman wat doet u nu? op één met Stefan Everts

Kijktip: Buurman wat doet u nu? op één met Stefan Everts
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Kijk vanavond op EEN om 20:35 naar “Buurman, wat doet u nu?” met Stefan Everts. Onze grootste motorcrosser aller tijden kroop in 2018 door het oog van de naald. De tienvoudige wereldkampioen liep malaria op tijdens een benefietwedstrijd in Congo en belandde in een diepe coma. Als bij wonder kwam hij erdoor, zij het met acht tenen minder.

Voor het eerst doet Stefan Everts zijn relaas voor de camera. Hij ontvangt Cath Luyten in de machine die de ‘mansion Everts’ heet. Alles staat er in teken van de sport, volgens het strakke regime van ‘eat, train, sleep, repeat’. Dochter Mylee (10) turnt vijf keer per week. Zoon Liam (17) treedt in de cross-sporen van vader en grootvader Harry Everts. Stefan traint Liam, zoals zijn vader Harry hem trainde en naar de top duwde. Al probeert Stefan in zijn aanpak, zeker na z’n coma, wat milder te zijn. Maar zijn vaderlijke ambities zijn minstens even groot: Liam wordt wereldkampioen. Is Cath hier prille getuige van een herhaling van de Evertsgeschiedenis?

Tekst: één!
Foto: Gino Maes

LEES MEER  Tijdschema MXGP Rusland 2021

Uw reacties

Ook te lezen

 • Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  MXGP titelkandidaat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) sprak vandaag exclusief met Paul Malin in de MXGP TV studio show. The Bullet had het over zijn voorbereiding en hoe hij naar …
 • VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  MXGP-TV commentator Paul Malin sprak deze namiddag met Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2). Jago’s kniekwetsuur zorgde deze week voor opschudding, want eerst leek het er op dat de …
 • FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  Vooraleer het WK motorcross morgen écht van start gaat, hadden de rijders nog één dagje relatieve rust. Aangezien alles sessies morgen worden afgewerkt, hadden de piloten vandaag alleen media-verplichtingen op …
 • Kay de Wolf wil heel graag naar de USA

  Kay de Wolf wil heel graag naar de USA

  In de nieuwe 2×2 NoppenNieuws blikt Kay de Wolf vooruit op zijn eerste Grand Prix seizoen. In 2018 won de Brabander de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc voor het …