Verhuist Tomac naar Star Racing-Yamaha?

Verhuist Tomac naar Star Racing-Yamaha?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het Monster Energy AMA Supercross Championship is voorbij en dan begint de stoelendans voor 2022. Het contract van Eli Tomac met Kawasaki loopt af en de voormalige kampioen wordt genoemd bij Yamaha! Daar zou hij de teamgenoot worden van Dylan Ferrandis en Christian Craig die de overstap maakt naar de zwaarste klasse.

De plek van Tomac zou kunnen worden overgenomen door Jason Anderson. Er zijn echter ook geluiden dat Bobby Hewitt terug komt in het paddock. Hij is de grondlegger van het huidige Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team (RER). Hewitt heeft het team vorig seizoen verlaten maar hij zou terug willen keren in het rennerskwartier en bij voorkeur met Anderson en Dean Wilson.

Het contract van Cooper Webb loopt nog een seizoen door, Marvin Musquin zijn overeenkomst loopt dit jaar af. Zal de Fransman blijven of keert hij de sport de rug toe? Zijn gehele carriere in de USA rijdt Musquin voor KTM! Voor Aaron Plessinger zou geen plek meer zijn bij Yamaha, hij wordt genoemd bij KTM waar ook steeds vaker de naam van Jorge Prado wordt genoemd.

Naast Adam Cianciarulo zou Austin Forkner kunnen komen, na vijf seizoenen in de 250SX zou hij de overstap willen maken naar de zwaarste klasse.

Wordt vervolgd…..

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: RaceKawasaki

Uw reacties

Ook te lezen