X

2022 GasGas: drie nieuwe modellen

Vorig jaar lanceerde GasGas een volledig nieuw gamma crossmotoren. Voor 2022 gaat GG  nog een stapje verder met drie nieuwe crossmotoren: een MC 85 met kleine wielen,  de MC 250 2-takt en de veelzijdige MC 350F 4-takt.

Deze drie nieuwe GasGas crossmotoren, de MC 250, MC 350F en MC 85 met kleine wielen, zullen vanaf oktober verkrijgbaar zijn.  Alle andere modellen van het GasGas offroadgamma zal vanaf augustus 2021 bij jouw plaatselijke dealer verkrijgbaar zijn. De beschikbaarheid kan van land tot land verschillen.

Nieuwe crossers overbruggen verschillende modellen

GasGas’ nieuwe MC 85 met kleine wielen geeft de volgende generatie motorcrossers een motorfiets die de kloof overbrugt tussen de MC 65 en MC 85. Het is de perfecte keuze voor jonge rijders die willen verbeteren. Met een zorgvuldig ontworpen chassis dat geschikt is voor de kleinere wielen, zorgt de motorfiets voor compromisloos rijgedrag en prestaties, en is hij klaar om  weg te scheuren met een simpele trap op de kickstarter.

GasGas haalde naar eigen zeggen alles uit de kast bij het bouwen van hun MC 250. Volgens de fabrikant is het dan ook de ultieme 250cc 2-takt crossmotor. Met een motor die een hoog koppel in het lage toerengebied combineert met voldoende vermogen in het hoge toerengebied, en WP XACT-vering, vangt hij alle hobbels en sprongen op, ongeacht hoe hard of snel de rijder gaat.


En dan hebben we het nog niet eens over zijn mechanische eenvoud en lage gebruikskosten. Gebouwd voor fans van tweetaktmotoren en ongelooflijk competitief in de handen van serieuze racers, zal iedereen genieten van een ongelooflijke ervaring met de MC 250.

De veelzijdigheid zelf: MC 350F

De MC 350F is de derde en laatste crossmotor die we aan onze line-up hebben toegevoegd. Met zijn sterke, bruikbare vermogen en wendbare rijeigenschappen is deze motor ontworpen is voor leuke weekends op het circuit met je vrienden. De motor is superlicht en voor wie het aandurft om net dat ietsje harder aan het gas te draaien, is hij ook nog eens onverschrokken snel.


In totaal heeft GasGas voor 2022 maar liefst negen motoren om uit te kiezen: twee 2-takten, vier 4-takten en vier jeugdmotoren waaronder de elektrische GasGas MC-E 5. Motorcross krijgt dus duidelijk alle aandacht bij GasGas dat daarnaast 4 enduromotoren aanbiedt. Opvallend detail: de EX 250 en EX 300 cross country motoren zijn echter alleen in de VS verkrijgbaar.

Zoals we dat van alle merken gewoon zijn, komt GasGas ook met een bijpassend
assortiment van technische accessoires en kleding aan. Bekijk hier het nieuwe GasGas kledij-aanbod.























Foto’s: GasGas, Sebas Romero, Kiska, Mike

Emery