UPDATE: Vraagtekens voor Jago Gerts

UPDATE: Vraagtekens voor Jago Gerts
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print
Pech voor MX2 vicewereldkampioen Jago Geerts (21). De Belgische Monster Energy Yamaha Factory MX2  liep op zondag een kniekwetsuur op in Ernée en is onzeker voor de openingswedstrijd van het WK motorcross, dit weekend in Rusland.

Na sterke prestaties de afgelopen twee seizoenen moest 2021 het jaar van de Balenaar worden. Een val in de tweede manche van de 24MX Tour opener op zondag werpt nu een schaduw over Geerts’ titelambities. Jago kwetste daarbij immers zijn linkerknie.
Op zondagavond was al duidelijk dat er iets aan de hand was met de voormalige jeugdwereldkampioen. Na onderzoek in het ziekenhuis klonk het verdict hard voor de Yamaha fabrieksrijder: ‘n scheurtje in de mediale band van de linkerknie. In eerste instantie werd Geerts 10 dagen rust voorgeschreven. Toch geeft hij zich niet zomaar gewonnen.Door middel van intensieve behandelingen wil Geerts zich voldoende klaar stomen voor de wedstrijddag op zondag, luidt het op de website van Het Belang Van Limburg. 

Foto’s: Photographic Art, Huub Munsters

LEES MEER  Voorbeschouwing WK MXGP 2021

Uw reacties

Ook te lezen

 • Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  MXGP titelkandidaat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) sprak vandaag exclusief met Paul Malin in de MXGP TV studio show. The Bullet had het over zijn voorbereiding en hoe hij naar …
 • VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  MXGP-TV commentator Paul Malin sprak deze namiddag met Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2). Jago’s kniekwetsuur zorgde deze week voor opschudding, want eerst leek het er op dat de …
 • FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  Vooraleer het WK motorcross morgen écht van start gaat, hadden de rijders nog één dagje relatieve rust. Aangezien alles sessies morgen worden afgewerkt, hadden de piloten vandaag alleen media-verplichtingen op …
 • Kay de Wolf wil heel graag naar de USA

  Kay de Wolf wil heel graag naar de USA

  In de nieuwe 2×2 NoppenNieuws blikt Kay de Wolf vooruit op zijn eerste Grand Prix seizoen. In 2018 won de Brabander de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc voor het …