De HRC-rijders over de eerste AMA Outdoor

De HRC-rijders over de eerste AMA Outdoor
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Elk van de Team Honda HRC-rijders benaderde de seizoensopener in Pala vanuit een ander perspectief. Ken Roczen keerde terug naar de AMA Pro Motocross nadat hij vorig jaar de buitenwedstrijden oversloeg. Chase Sexton begon voor het eerst aan de series met een volledig jaar 450-ervaring op zak. Hunter en Jett Lawrence trokken voor het eerst met het HRC-fabrieksteam naar een nieuw seizoen in de outdoors.

Ken Roczen 94
“Mijn eerste buitenwedstrijd op Fox Raceway was uiteindelijk erg goed. Ik voelde me een beetje roestig bij het motorcrossen in het algemeen en ik reed een beetje verkrampt in de eerste manche maar kon nog een zesde plaats redden. Daarna had ik een goede start in de tweede manche en reed ik heel goed om mijn eerste manchezege van het jaar te pakken, wat geweldig is. Ik eindigde als tweede in het algemeen klassement en ik hoop vanaf nu elk weekend verder te kunnen gaan. De klasse is echt heel sterk, dus het wordt een zwaar seizoen, maar we zijn er klaar voor om alles te geven. We blijven werken om te zien of we de motor ook voor mij wat beter kunnen laten werken, ik kijk uit naar Colorado.”

Chase Sexton 23
“Ronde 1 op Pala begon voor mij niet geweldig. Ik had een moeilijke tijd in de training, ik moest gewoon de flow vinden met de baan en de motor. Ik draaide het om in de eerste manche toen ik een goede start had. Ik ging een beetje achteruit, maar toen vond ik mijn draai en zette ik de aanval in. Tegen het einde zette ik goed door en kwam ik dicht bij Dylan Ferrandis, maar het lukte me niet. In de tweede manche ging ik bij de start onderuit en vanaf dat moment was het een gevecht waarbij ik de schade zoveel mogelijk probeerde te beperken. Ik kwam terug tot de tiende plaats en ik kijk uit naar Thunder Valley.”

LEES MEER  Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

Hunter Lawrence 41
“Het was een zwaar weekend. Om te beginnen met twee crashes in elke manche was niet ideaal, maar we leven en leren. Ik kijk uit naar volgend weekend, gewoon om beter te zijn en niet van die fouten te maken. Ik ben in ieder geval blij dat het seizoen begonnen is. Zesde in het algemeen klassement is een goede start, niets om over op te scheppen, maar ik ben blij dat ik fit en gezond ben.”

Jett Lawrence 18
“Mijn start in de eerste manche gaf me geen goede hoop op een podiumplaats, maar uiteindelijk kon ik me toch naar de derde plaats rijden. Daarna had Max Vohland pech met een defecte motor waardoor ik uiteindelijk als tweede over de finish kwam. Dan zag ik Jeremy Martin voor mij en dus zette ik de aanval in, maar ik wilde niet overdrijven en een domme fout maken zoals ik altijd deed. In de tweede manche lag ik geloof ik achtste of zoiets bij de start. Ik kwam op de derde plaats terecht en het duurde even voor ik doorhad wat de twee Star-jongens vooraan deden; ze zaten er echt bovenop. J-Mart maakte een fout en ik kon dichtbij genoeg komen om te zien wat hij deed en een paar ronden later kon ik hem passeren. Ik richtte mijn ogen op Justin Cooper en had hem vrij snel te pakken; ik denk dat hij misschien een foutje maakte, maar ik kon hem passeren, wat erg goed was. Het was echt hoekig en technisch vandaag, dat ligt me wel, maar ik voelde me echt goed omdat ik hard gewerkt heb. Ik ben blij om te zien dat dat zijn vruchten afwerpt en ik kan niet wachten tot volgend weekend, om misschien iets soortgelijks te doen.”

LEES MEER  Kerstcross op de Keiheuvel alweer geannuleerd

Erik Kehoe Teammanager
“Het team heeft hard gewerkt in de voorbereiding op de start van de MX-serie, en de inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. Jett had een geweldige overwinning in de 250 klasse en Hunter reed de hele dag sterk voor een geweldige start van de serie. Chase was de hele dag snel en werd een sterke tweede in de eerste manche van de 450. Helaas moest hij zich na een val in de eerste bocht in de tweede manche uit de naad rijden om uiteindelijk 10e in de manche en vijfde in het algemeen klassement te worden. Ken reed een beetje krap in de eerste 450 manche, maar kwam sterk voor de dag in manche 2. Hij nam in de eerste ronde de leiding en hield die goed vast voor de manchezege en de tweede plaats in het dagklassement.”

Foto’s: HRC Honda

Uw reacties

Ook te lezen

 • Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Met de nodige trots kunnen we melden dat Hoco Parts per 1 november 2021 de officiële distribiteur van Red Bull SPECT Eyewear is geworden. Hierdoor geven we de veeleisende off- …
 • Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Ook in 2022 zal Sven van der Mierden uitkomen voor het ATG-JHMX-GasGas Racing Team. De Brabander wist het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc op zijn naam te schrijven en zal …
 • Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Bij een sport draagt vaak het hele team dezelfde kleding. Custom team wear geeft een professionele uitstraling tijdens een wedstrijd of evenement. Bij Smets Zeefdruk weten ze er alles over! …
 • E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  Wereldwijd wordt er naarstig gewerkt aan de ontwikkeling van elektrische motoren. De eerste straatmotoren zijn er al maar voor competitiegerichte motoren zijn de uitdagingen een stuk pittiger. Elektrisch rijden kent …