X

Dean Gregoire wint WK kwalificatie in Lelystad

Door het gebrek aan wedstrijden organiseerde de KNMV afgelopen zaterdag een WK kwalificatie evenement op het circuit van Lelystad. Hier konden rijders hun kunsten laten zien en tevens punten scoren voor de beoordeling. Later deze maand begint het KNMV ONK Jeugd in Delfzijl en ook die resultaten worden meegenomen door bondscoach. Het evenement op het circuit van Lelystad verliep goed voor Dean Gregoire die het maximale aantal punten wist te scoren.

MC Flevoland
In de tijdtraining laat Dean direct zien waarvoor hij naar deze selectiedag is gekomen. Hij zet de snelste tijd op de klokken en levert hem al het eerste punt deze dag op. Later wint de Brabander beide manches om vervolgens ook nog de beste wedstrijdronden op de klokken te zetten. Met de volle acht punten wordt deze zonnige dag goed afgesloten door de KTM-rijder. Het FIM wereldkampioenschap Jeugd wordt op 31 juli en 1 augustus verreden in het Griekse Megalopolis. Een circuit waar in het verleden als een gedenkwaardige GP werd verreden toen Sébastien Tortelli in een rechtstreeks duel Stefan Everts de titel ontfutselde

Volgende keer:
Na diverse wedstrijden in Italië valt komende zondag voor de jeugd crossers ook het starthek in Nederland. Op het circuit van Delfzijl wordt de eerste ONK verreden en het Team Youth Pro MX zal daar in actie komen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvanderSpank