“Een hele verbetering ten opzichte van Rusland”

“Een hele verbetering ten opzichte van Rusland”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste Grand Prix van het seizoen verliep moeizaam voor Glenn Coldenhoff. De Grand Prix van Engeland was gelukkig al veel beter. De Yamaha-rijder en zijn teamgenoten Jeremy Seewer en Ben Watson blikken hier terug op afgelopen weekend in Matterley Basin.

Jeremy Seewer:
‘’Het was een solide weekend. We hebben echt geluk gehad met het weer. We konden twee manches rijden in droge weersomstandigheden terwijl we heel veel regen hadden verwacht. Het crossen was vandaag minder dan normaal omdat het circuit in het verleden altijd zeer technisch en leuk is, was het vandaag min of meer een wegrace. Ik snap waarom de baan zo was omdat de organisatie aan het wachten was op de regen die niet kwam. Ondanks dit ben ik tevreden. Ik pakte bijna kopstart in de eerste manche maar daarna had ik het moeilijk om in mijn ritme te komen. We hebben ook wat tijd nodig om de juiste set up van de motor te vinden op MXGP banen. Ik ben blij dat we tussen de manches in een grote wijziging hebben kunnen doen aan de set up. Ik heb een constante manche kunnen rijden zonder valpartijen en fouten, wat flink wat punten opleverde. We gaan de goede kant op en zullen er stap voor stap komen.’’

Glenn Coldenhoff:
‘’Het was een goede dag. Ik had het in de tijdtraining moeilijk en kwam niet verder dan een veertiende tijd maar voor de startplaats maakt dat hier niet zoveel uit. Het gevoel op de motor was goed en dat is het belangrijkste. Ik pakte in de eerste manche een hele goede start en wist mij in de eerste ronde op te werken naar een derde plaats. Ik had vertrouwen maar Herlings verraste mij aan de binnenkant. Een foutje in een bocht maakte het moeilijk om gelijk de snelheid weer te hebben waardoor ook Tim Gajser mij passeerde. Ik eindigde op een vijfde plaats, wat mijn eerste goede resultaat is van dit jaar. In de tweede manche had ik een goed gevoel maar door een valpartij verloor ik tijd en plaatsen. Ik eindigde op een negende plaats en werd achtste in de daguitslag, dat is niet waar ik wil zijn maar het is een hele verbetering ten opzichte van Rusland. Vanaf hier gaan we verder bouwen.’’

LEES MEER  MXGP Trentino: de live timing

Ben Watson:
‘’Het was een hele mooie dag. Het is een goede start om hier weg te gaan met een elfde en tiende plaats in de manches waarmee ik negende werd in het dagklassement. Het is iets waarmee we aan het werk kunnen en nu weten we waar ik me kan verbeteren. Ik weet nu waar ik sta en vanaf hier gaan we vooruit!’’

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Uw reacties

Ook te lezen

 • De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  In Arco di Trento heeft Kay de Wolf goed weten te scoren tijdens de veertiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MX2. De Husqvarna-rijder werd zesde op het prachtige Noord-Italiaanse circuit. …
 • Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  De eerste van drie wedstrijden op het Crossodromo Ciclamino gaan de fans zich nog lang heugen. Jeffrey Herlings wist de overwinning te pakken door beide manches als winnaar over de …
 • Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  De eerste van de drie wedstrijden in Arco di Trento is niet goed verlopen voor Brent Van doninck. De Gebben-Van Venrooy Racing-rijder kwam net als vorige week in Spanje niet …
 • Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Kersvers bakkenisten Wereldkampioen Nicolas Musset veruild team Bax voor team Hermans in 2022. Koen Hermans/Nicolas Musset reden al eerder samen.  Dit deed men niet onverdienstelijk, Hermans/Musset werden samen derde in …