X

Herlings wint, Bogers maakt zijn rentree

In Arnhem heeft Jeffrey Herlings zoals verwacht de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc gewonnen. De Brabander wist beide manches op het Motorsportpark Midden Gelderland te winnen voor Brian Bogers. De GasGas-rijder komt terug na een operatie en stoomt zich klaar voor de komende Grand Prix nadat hij Rusland helaas moest missen. Maxi Nagl maakte het podium compleet, de Duitser werd vierde en derde pal naar de A50.

1e manche
In de tijdtraining is Herlings de snelste man, de KTM-rijder is ruim twee seconden sneller dan Arminas Jasikonis. Ook de sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door de 26-jarige Brabander voor Nagl, Bogers, Cyril Genot en Rene de Jong. In de beginfase van de wedstrijd neemt Bogers de tweede plaats over maar de Standing Construct-rijder kiest zijn eigen tempo. Herlings wint ruim voor Bogers en Genot komt als derde over de finish. De eerste helft van de wedstrijd weet de Duitser de derde plaats vast te houden maar dan komt de Belg voorbij. De 33-jarige Nagl komt als vierde over de finish voor Nathan Watson. Lang lijkt Micha Boy de Waal de top vijf compleet te gaan maken de Brit is in de slotfase sterker.


2e manche
Wanneer het starthek deze vaderdag voor de laatste keer valt is Bogers de beste starter. Herlings volgt voor Nagl en Jasikonis. De Litouwer gaat echter in de fout waardoor hij terug zakt en later alsnog uit de wedstrijd verdwijnt. Bijna tien minuten kan Bogers de leiding vast houden maar dan komt Herlings voorbij om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bogers wordt opnieuw tweede nu voor Nagl. Genot is nipt in de top tien uit de start gekomen. De Sarholz-rijder kan snel naar de vierde plaats komen maar Nagl is dan al uit beeld. Tom Koch maakt de top vijf compleet deze manche. Micha Boy de Waal komt in de eerste bocht ten val, de BT Racing-rijder komt nog terug naar zevende plaats!

Uitslagen KNMV ONK 500cc; Arnhem, NL:
1e manche
1. Jeffrey Herlings NL KTM
2. Brian Bogers NL GasGas
3. Cyril Genot B KTM
4. Maxi Nagl D Husqvarna
5. Nathan Watson GB Honda

2e manche
1. Jeffrey Herlings NL KTM
2. Brian Bogers NL GasGas
3. Maxi Nagl D Husqvarna
4. Cyril Genot B KTM
5. Tom Koch D KTM

Dagklassement:
1. Jeffrey Herlings NL KTM 1-1
2. Brian Bogers NL GasGas 2-2
3. Maxi Nagl D Husqvarna 4-3
4. Cyril Genot B KTM 3-4
5. Nathan Watson GB Honda 5-6

Tussenstand:
1. Jeffrey Herlings NL KTM 100
2. Brian Bogers NL GasGas 90
3. Maxi Nagl D Husqvarna 79
4. Cyril Genot B KTM 79
5. Nathan Watson GB Honda 71

Alle uitslagen zijn HIER te vinden op Speedhive:

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #KTM