Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

MXGP titelkandidaat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) sprak vandaag exclusief met Paul Malin in de MXGP TV studio show. The Bullet had het over zijn voorbereiding en hoe hij naar deze eerste Grote Prijs toeleefde.

“Het is een tijdje geleden (sinds ik hier laatst reed), natuurlijk had ik eind vorig jaar een blessure. Maar sinds november is er niet meer geracet door het coronavirus. Ik kijk er dus naar uit om morgen te gaan racen”, aldus Herlings.


“De eerste race (van het seizoen) was schokkend. Ik had zo’n zes tot acht maanden niet geracet en er stonden natuurlijk niet allemaal grote rijders aan de start. Toch was het goed om daar (red. Brits kampioenschap in Lyng) te rijden met minder concurrentie als opwarming. Sindsdien hebben we elk weekend geracet en hebben we drie keer gewonnen. Ik weet dat niet alle goede rijders er waren, maar het was goed om een paar races achter de rug te hebben.”

“Uiteraard zat ik zes weken nadat het gebeurde (red. zijn crash in Faenza) alweer op de motor. Op dat moment wisten we nog niet wanneer het nieuwe seizoen zou beginnen: zou het februari of maart worden? Of misschien juni of juli? Dus we zitten nu al zes maanden op de motor. Ik had die voetblessure en die moest geopereerd worden. Het is niet 100%, maar wel veel beter dan de laatste paar jaar. Ik ben dus niet 100%, maar ik ben zo goed als ik op dit moment kan zijn. Het is hier niet mijn favoriete circuit maar het is belangrijk om te onthouden dat je het kampioenschap niet kunt winnen in de eerste ronde, maar je kunt het wel verliezen! Daarom wil ik dus verbeteren. Sowieso wordt het een lang seizoen, met 20 races verspreid over vijf maanden en ik probeer constant te zijn.”

LEES MEER  Chase Sexton komt graag naar de MXoN

Alle manches van alle klassen live én on-demand bekijken? Deze MXGP Studio Show van Orlyonok  en alle andere behind the scenes content zien? Klik dan hier en haal vandaag nog jouw MXGP-TV pass in huis!

Foto: Pascal Haudiquert, Adam Duckworth/Motoheadmag.com

 

Uw reacties

Ook te lezen